Consiliul Judeţean vrea să obţină fonduri europene pentru reabilitarea termică a secţiilor Spitalului de pe Alba Iulia şi a unei clădiri a DGASPC din Beclean

Consiliul Judeţean a aprobat, în unanimitate, în şedinţă de îndată două proiecte de hotărâre care includ Documentaţia pentru Avizarea Lucrărilor de Intervenţii şi a Indicatorilor Tehnico-Economici pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice aflate pe str. Liviu Rebreanu, nr. 22 A din Beclean şi a Secţiilor externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa de pe str. Alba Iulia. Cele două proiecte vor fi depuse în vederea obţinerii de fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, data limită fiind 28 mai.

         Primul proiect face referire la Centrul pentru Protecţia Copilului Beclean, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud. Investiţia vizează patru corpuri de clădire (spaţii de cazare, magazii, birouri, bibliotecă, sală de sport etc.), pe o suprafaţă de peste 7600 mp, urmând să fie realizate lucrări de reabilitare termică a faţadei, la planşee, a sistemului de încălzire, inclusiv prin instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, modernizarea instalaţiei de iluminat şi alte dotări. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 16,850 milioane lei (TVA inclus). Dacă proiectul va fi declarat eligibil, 85% va fi finanţat din fonduri europene, 13% - bugetul de stat şi 2% - Consiliul Judeţean.

         Al doilea proiect depus de administraţia judeţeană presupune patru corpuri de clădire, pentru Secţiile de boli infecţioase, oncologie, dermato-venerologie şi radiologie. Şi în acest caz, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, a sistemului de încălzire, a instalaţiei electrice, înlocuire tâmplărie interioară, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice etc. Valoarea investiţiei este estimată la 9,161 milioane lei (TVA inclus).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5