Creştere minimă a taxei de intrare la muzeu! Vezi cât costă pozatul mireselor sau cununia civilă în curtea Compexului Muzeal Bistriţa!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va aproba, în ultima şedinţă ordinară din acest an, taxele locale, taxele speciale şi tarifele percepute pentru anul 2018.

Pentru taxele locale datorate de persoanele fizice şi juridice pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor de construire/desființare de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, pentru anul 2018, s-a propus menţionerea lor la nivelul celor stabilite pentru anul 2017.

         În schimb, în urma unui studiu de piaţă în cea ce priveşte serviciile oferite de către Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, corelat cu alte preţuri din alte muzee judeţene, a fost propusă o creştere minimă a taxei pentru vizitare a muzeelor şi caselor memoriale din judeţ, faţă de nivelul acestora stabilite pentru anul 2017, respectiv de la 2 lei/persoană la 3 lei/persoană pentru elevi, studenţi şi pensionari şi de la 4 lei/persoană la 6 lei/persoană pentru adulţi. Taxele de vizitare sunt valabile și se aplică pentru toate secțiile și casele memoriale aflate în componența Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, şi anume Muzeul Bistrița; Biserica Evanghelică Herina; Muzeul “Casa săsească” Livezile; Muzeul Grăniceresc Năsăud; Peștera Izvorul Tăușoarelor; Muzeul memorial “George Coșbuc”; Muzeul memorial “Liviu Rebreanu”; Muzeul memorial “Ion Pop Reteganu”; Muzeul literar “Teodor Tanco” Monor; Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi; Muzeul “Cuibul Visurilor” Maieru; Muzeul Mineritului Rodna.

A fost introdus un bilet unic în cuantum de 8 lei /persoană pentru elevi, studenţi şi pensionari şi de 15 lei/persoană/zi, pentru adulți, care include vizitarea pe parcursul unei zile a mai multor muzee și case memoriale  din cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

      Taxa pentru fotografiere/filmat, neprofesioniști,  în curtea instituției (cununii, botezuri, și alte manifestări personale) va fi din 2018 de 100 lei/oră. Tot 100 lei/oră este şi taxa pentru desfășurare evenimente în curtea instituției pe bază de solicitare scrisă aprobată de conducerea instituției. Taxă pentru utilizare spațiu expozițional varoază între 25 lei/oră şi 55 lei/oră, în funcţie de solicitarea sau nu a unor echipamente. Introducerea acestor taxe locale este justifictă de faptul că au fost efectuate o serie de lucrări de amenajare asupra spațiilor aparținând Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5