De ce v-a fost frică, n-aţi scăpat

Triumfător, Partidul Democrat Liberal a anunţat victoria asupra Partidului Social Democrat prin expresia DREAPTA A CÂŞTIGAT. În fapt, expresia nu era simbolul victoriei, ci mai mult o invitaţie adresată Partidului Naţional Liberal de a participa la guvernare. A flutura acum, în faţa alegătorilor, stindardele doctrinelor politice e ca şi cum ai ieşi în faţa unui tanc cu o floare, în sensul că, nici cel ce oferă floarea nu crede în echipajul tancului şi nici echipajului, floarea nu-i inspiră vreun sentiment de gingăşie. Când omul e bolnav, ce mai contează dacă doctorul este de stânga sau de dreapta ? El are nevoie de un tratament impus de boală. Ce să mai creadă alegătorii în doctrine politice când nu cred nici liderii partidelor ? Reamintesc cititorilor că la Convenţia Natională Extraordinară a Partidului Democrat din 18 - 19 mai 2001, Traian Băsescu a fost ales preşedinte al acestui partid cu moţiunea "România puternică - România social - democrată". Nu a putut să o facă nici puternică şi nici social - democrată şi atunci a hotărât să abandoneze sigla, fără a consulta alegătorii dacă ei cred în stânga sau în dreapta. La acea dată, Partidul Democrat făcea parte din Internaţionala Socialistă, fără frica de a fi etichetat ca bântuit de stafia comunismului. Liberalii, în ţară, sunt de dreapta, dar în Parlamentul European sunt în grupul ALDE sub stindard de stânga. Şi la case mari lucrurile sunt incurcate: în China nu mai contează dacă pisica este neagră sau albă, ci numai dacă prinde şoareci, iar în SUA, pentru a scoate economia din criză, se naţionalizează băncile prin metode care ar stârni invidia şi lui Petru Groza. După Războiul Rece, cunoscutul ideolog american Francis Fukuyama, anunţa sfârşitul istoriei şi uite că nu s-a sfârşit, aşa cum, pe vremea lui Alexandru Macedon lumea nu se termina la fluviul Oxus şi nici la moartea lui, cum credeau grecii. INTUIŢIA ANTICIPATIVĂ a liderilor şi structurilor de conducere într-o lume confuză, difuză, incertă şi contradictorie, este principala sursă de păstrare a direcţiei. Dacă liderii politici nu au cunoştinţe şi deprinderi de conducere, fie ei de stânga sau de dreapta, tot la dezastre îşi conduc popoarele. Nu setea de înavuţire a liderilor şi nici stânga sau dreapta, ne-au împotmolit şi blocat, ci combinaţia dintre ignoranţă şi bani ce a dus la naşterea acestor monştri. Acestor monştri trebuie arătate capetele de acuzare ale lui Ceauşescu, eventual la Târgovişte şi lăsaţi în pace.

Flexibilitatea, capacitatea de a planifica în mod strategic pe obiective comune, pe termen lung, pe priorităţi naţionale şi nu de partid, le lipseşte guvernanţilor de azi. Cititorii trebuie să înţeleagă că, în fond, câştigul dreptei aduce: şomaj, subvenţii eliminate, îngheţarea salariilor şi profituri doar pentru companii, protecţie socială minimă, injustiţie socială. disparitate socială mare, polarizarea societăţii în foarte bogaţi şi foarte săraci, asistenţa medicală doar pentru cine are bani (coplata asistenţei medicale) emigrarea elitelor, învăţământ doar pentru cei bogaţi, infracţionalitate şi violenţă sporită. Nici stânga nu le elimină pe toate, dar le face mai blânde şi mai umane şi mai ales, nu abandonează pe nimeni. Despre stânga sau dreapta se poate vorbi numai când vrei să construieşti şi nu când distrugi, cum e cazul guvernării Băsescu. Cum suntem conduşi de indivizi care pe timpul şcolii erau mediocri, este firesc ca cei repetenţi să ceară să fie plătiţi ca premianţii, ca profesorii sau mai bine.

Egalitatea şanselor nu trebuie să producă egalitate socială, ci diferenţiere socială echilibrată, corectă şi motivantă. Guvernarea Băsescu a dat în mintea copiilor şi se joacă pe teritoriul naţional de-a haiducii: iau de la toţi cetăţenii şi îşi împart numai lor, o versiune modernă a haiduciei. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că nu criza este de vina pentru dezastrul de azi, nici lipsa resurselor, ci lipsa de soluţii a guvernării aşa cum nici apa adâncă nu este de vină când cineva se îneacă, ci numai cel care nu evaluează riscul în mod corect şi nu ştie să înoate. "De ce le e frică, nu vor scăpa", nu este o lozincă nouă, ea a fost lansată de Ana Pauker împotriva burgheziei, ea a fost reluată de "anticomunistul" Traian Băsescu în mod reflex ca Preşedinte al României şi reprezentant al Statului, împotriva Parlamentului ca reprezentant al poporului. Chiar credeaţi că are intentia şi poate reduce numărul parlamentarilor ? După alegeri, a început racolarea de parlamentari de la alte partide şi nu se mai satură. Apoi, Parlamentul s-a aliat cu Preşedintele împotriva poporului, că aşa se întâmplă când votezi pe zahăr, ulei, găleţi şi umbrele şi DE CE V-A FOST FRICĂ NU AŢI SCĂPAT ! E rândul vostru, cetăţeni să folosiţi aceeaşi lozincă împotriva Preşedintelui şi împotriva Parlamentului, toate la rândul lor. Măturaţi scena politică şi aşezaţi acolo oameni corecţi, profesionişti de valoare, fie de stânga, fie de dreapta, dar care fac alianţe numai cu voi, nu împotriva voastra !

Colonel (r) IOAN GAFTONE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5