De la Barajul Colibiţa, până la Miţa, au fost puse conductele pentru apă şi canalizare. Probleme pe malul stâng, din cauza a doi proprietari!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că administraţia judeţeană a luat decizia de a realiza reţeaua de canalizare la Colibiţa din fonduri proprii, asta după ce Masterplanul de apă şi apă uzată a întârziat din motive ce nu le sunt imputabile.

          „În momentul de faţă, având în vedere întârzierea foarte mare a Masterplanului de apă şi canalizare, din cauza celor cinci procese pe care le-am avut pe achiziţia privind consultantul şi proiectarea tehnică, am luat decizia şi aţi văzut că în şedinţa de Consiliu Judeţean am pus de la noi bani, am mărit participarea noastră în Aquabis SA, bani care sunt pentru lucrările de apă şi canalizare pe toată zona în care se interferează cu această investiţie la drum. Conform regulilor, cinci ani de zile nu se mai atinge nimeni de nicio piatră de pe acest drum, indiferent de proiectele pe care le ai. Neavând alte soluţii, am luat decizia ca acele lucrări de apă şi canalizare, pe toată lungimea, de la Baraj până-n Miţa să fie făcute din resurse proprii”, a explicat Radu Moldovan.

          Preşedintele CJ a menţionat că conductele au fost puse până dincolo de intersecţia cu Drumul Blajului şi că se doreşte ca în acest an să fie amplasate până la Miţa, pentru a putea preda amplasamentul în vederea modernizării drumului.

          „Am purtat o discuţie cu managementul Aquabis, cu administratorul judeţului care este reprezentantul acţionarului majoritar în AGA Aquabis, să preluăm documentaţia de la cei care au câştigat licitaţia, să o actualizăm pentru toată zona de Colibiţa, inclusiv partea de distribuţie, contectarea cu casele, cabanele şi să o depunem pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru că onor companiile care fac verificările, deşi de trei ani de zile le depunem toate documentaţiile necesare, cu locuitorii echivalenţi – din punctul meu de vedere am făcut toate demonstraţiile de rigoare că suntem eligibili – din punctul lor de vedere suntem tot neeligibili. Căutăm varianta de rezervă şi vom depune un proiect şi pe PNDL pentru a putea termina reţelele de apă şi canalizare în Colibiţa”, a spus preşedintele Radu Moldovan.

          În context, acesta a menţionat că lucrările vor viza şi zona de peste baraj, însă doi proprietari de terenuri nu şi-ar fi dat acceptul ca Aquabis să treacă cu acele conducte, chiar dacă sunt la o cotă de 2 m sub pământ, iar traseul ar fi adus la starea iniţială. „Din păcate, o să văduvească o zonă foarte importantă de aceste investiţii. Din păcate, modificările la Legea exproprierii sunt doar pentru proiecte de interes naţional, iar cele de interes regional, local, sunt pe vechea legislaţie. Mi-e foarte greu să înţeleg! Noi respectăm proprietatea, aşa spune şi Constituţia, dar mi-e foarte greu să înţeleg. În plus, era vorba inclusiv de reţeaua electrică pentru că era nevoie la staţia de epurare, la staţiile de pompare etc. Eu am fost personal şi am stat de vorbă cu oamenii, ne-am luat toate angajamentele necesare că nu rămâne absolut nimic stricat, că terenul va fi adus la starea iniţială, toată lumea a fost de acord şi până la urmă doi nu au mai fost de acord. Vreau nişte despăgubiri pe care nu ni le permitem, dar nu ne lasă nici legea”,a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5