REABILITAREA DRUMULUI SPRE ZONA COLIBIŢA
Unul din principalele obiective avute în plan, de către administraţia comunei Bistriţa Bârgăului, îl constituie proiectul de reabilitare a drumului de acces în staţiunea Colibiţa. În această direcţie au fost reabilitaţi, 5 km din cei 11, corespunzători Drumului Judeţean 173 A, între comuna Bistriţa Bârgăului - Baraj şi zona turistică Colibiţa, până la Miţa, costul investiţiei fiind de circa 5,5 milioane lei.
Execuţia lucrărilor s-a desfăşurat în ultimii doi ani şi au cuprins: pregătirea platformei drumului, construirea de ziduri de sprijin, turnarea a două covoare asfaltice şi montarea parapetelor. O altă investiţie a fost reabilitarea capitală a podului de la Şoimul, cu o valoare totală a lucrării de aproximativ 2,5 milioane lei.
Programul lucrărilor s-a desfăşurat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa - Năsăud, prin implicarea directă a preşedintelui Liviu Mihai Rusu, prezent de mai multe ori la faţa locului, alături de edilul comunei, primarul Vasile Laba.
Lucrările la drum se vor relua, în primăvară, având ca prim obiectiv finalizarea celor circa 4 kilometri rămaşi până în satul Miţa, după care se vor derula lucrările din porţiunea drumului dintre comuna Bistriţa Bârgăului în amonte spre baraj, în zona cu stânci, unde sunt necesare consolidări şi ziduri de sprijin. Cele două tronsoane vor fi rehabilitate în anul următor, astfel încât drumul spre staţiune să fie total reabilitat.
O altă cale, principală de acces este „Drumul de contur” al lacului Colibiţa, care urmează a fi modernizat din fonduri europene, precum şidrumul forestier de la Colibiţa, deţinut de Primăria Josenii Bârgăului, modernizare realizabilă prin implementarea unui proiect pe Măsura 125, astfel peste 3 km de drum vor fi modernizaţi şi securizaţi pe partea sudică a lacului, urmând şi extinderea reţelei electrice în zonă, printr-un proiect al Primăriei Bistriţa Bârgăului.
Se mai are în vedere şi un alt tronson foarte important de drum, care face legătura cu şoseaua Suceava – Cluj – Napoca, între Mureşenii Bârgăului şi Colibiţa, prevăzut în proiectul tehnic de reabilitare, în care lucrările ar putea să înceapă din 2012, fiind cuprinse în Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, susţinut şi prin programul finanţat din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa – Năsăud.
Un alt obiectiv, pentru care este necesar sprijinul financiar al Consiliului Judeţean, îl constituie programul de alimentare cu apă şi canalizare a zonei Colibiţa, pentru care Primăria urmează a întocmi documentaţia tehnică necesară.
Toate aceste lucrări vor contribui la punerea în valoare a minunatei zone turistice, Colibiţa fiind o veritabilă staţiune montană în devenire, meritul incontestabil, în acest sens, revenind administraţiei actuale a judeţului şi comunei Bistriţa Bârgăului.
Citiţi şi:
- Colibiţa – cea mai frumoasă zonă a judeţului Bistriţa-Năsăud
- Preţurile terenurilor la Colibiţa vor exploda în anii care urmează. În prezent, un ar de teren este scos la vânzare cu sume cuprinse între 1.500-3000 de euro
- Drum bun, făcut să reziste, de la Colibița la Mița, într-un peisaj de basm! Președintele Radu Moldovan: Felicitări tuturor celor angrenați în acest proiect amplu!
- Primul viaduct a fost montat! Preşedintele Radu Moldovan: La finalul acestei veri, mergem pe drum bun la Colibița, dintr-un capăt în altul!
- De la Barajul Colibiţa, până la Miţa, au fost puse conductele pentru apă şi canalizare. Probleme pe malul stâng, din cauza a doi proprietari!
Adaugă comentariu nou