De Sfintele Paști, firma Paulaner și Crama Mureșan ne îndulcesc cu cozonac și vin din soiuri nobile
Și în acest an, firma lechințeană patronată de mereu tânărul Veluț Mureșan este alături de bistrițeni. Specialitatea casei - cozonac cu nucă, rahat, mac, după rețete locale tradiționale - ține capul de afiș alături de alte specialități de panificație. De altfel, firma Paulaner, una dintre cele mai vechi și prestiogioase din județ, își desface produsele prin foarte multe unități din Bistrița-Năsăud.
Și cum cozonacul face casă bună cu vinul, Crama Mureșan oferă vinuri din soiuri nobile, vinuri care sunt mult apreciate. Toate își au rădăcina în Koffenberg, acolo unde acum lucrările sunt în grafic. Anul trecut, producția de struguri a fost foarte bună și de calitate, așa că și vinul pe care îl vom avea la masa pascală va întruni toate exigențele consumatorilor.
“Dacă facem pâine, e musai să facem și un vin bun. Eu sunt din Enciu, o zonă viticolă recunoscută, și via face parte din viața mea. Acum, am o plantație de 20 de hectare cu vie nobilă, iar procesarea se face în crama proprie. Vinul cel mai căutat este Muscat Ottonel, un vin alb demi sec din podgoria Koffenberg”, ne spune Veluț Mureșan.
Un cozonac gustos și un vin pe măsură este oferta de Sfintele Paști pentru bistrițeni.
T. Săsărman
Citiţi şi:
- Prin Brutăria Paulaner şi Crama Mureşan – Cozonaci de la bunica şi vin elegant
- Paulaner, de la pâinea cea de de toate zilele, la podgoriile din Enciu şi Lechinţa
- Veluţ Mureşan – un encean care ne serveşte cu pâine şi ne înveseleşte cu vin
- Veluţ Mureşan s-a născut în vie, acum face pâine şi vin
- La mulţi ani, VELUŢ MUREŞAN, administrator SC Paulaner!
Adaugă comentariu nou