La cererea CJ,

Decizii puse în practică de Năsăud pentru realizarea infrastructurii de apă-canal

Administraţia oraşului Năsăud, la cererea Consiliului Judeţean, a pus la dispoziţie terenurile necesare pentru realizarea proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă potabilă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, hotărâre aprobată de legislativul local năsăudean la ultima întrunire lunară.

Este vorba despre terenuri din domeniul publice al oraşului, şi anume: un teren de 400 mp pentru construirea unei staţii de pompare a apei potabile; unul de 8.267 mp necesar pentru realizarea staţiei de pompare pentru transferul apei uzate către localitatea Salva; altul de 2.605 mp necesar pentru reabilitarea rezervoarelor de apă potabilă şi ultimul, de 7.939 mp care totalizează toate reţelele stradale de apă potabilă ale oraşului Năsăud.

Master Planul de care beneficiază judeţul Bistriţa-Năsăud pentru proiectul mai sus amintit are la dispoziţie cea mai mare sumă de lei din istoria fondurilor de coeziune- 80 de milioane de euro. Implementarea programului va fi făcută de firma bistriţeană „Aquabis”; cei de la „Romair Consulting” se vor ocupa de partea de apă-canal, în timp ce aceia de la „Pell Frischmann” vor realiza staţiile de tratare şi epurare.

Aşa cum s-a estimat, punerea în practică a primei părţi a programului ar trebui să se termine în 2013. Reşedinţa de judeţ va beneficia de o staţie de epurare nouă, dar şi de reabilitarea conductelor de transport de 800 şi 1600; Becleanul de o altă staţie de epurare ce va deservi oraşul şi încă nouă localităţi; la Salva va fi construită o altă staţie de epurare pentru oraşul Năsăud şi încă alte trei comune, în timp ce la Sângeorz-Băi va mai fi construită o staţie de epurare care să deservească localităţile Rodna, Maieru şi Anieşul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5