Deputat Diana Morar: Monitorul Oficial pe suport electronic va fi gratuit permanent și într-o variantă ușor accesibilă tuturor!

Deputatul liberal Diana Morar anunţă că accesul la Monitorul Oficial pe suport electronic va fi gratuit permanent și într-o variantă ușor accesibilă tuturor.
"Am votat în Camera Deputaților, for decizional, un proiect de lege prin care se instituie gratuitatea accesului la formatul electronic al Monitorului Oficial al României - document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit, accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire și imprimare de către orice utilizator. În prezent, platforma blochează aceste opțiuni și chiar citirea facilă a documentelor, mai multe opțiuni fiind disponibile doar în varianta cu plată", precizează parlamentarul liberal.
Potrivit acesteia, pentru că accesul la actele normative publicate în Monitorul Oficial online trebuie să fie liber și neîngrădit, nu să reprezinte doar vizualizarea unor pagini scanate, proiectul de lege prevede că formatul tipărit este pus la dispoziția tuturor utilizatorilor contra cost, iat formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și a II-a, este disponibil în mod gratuit și liber, permanent.

Formatul electronic gratuit și liber este de document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit; acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5