Deputat Iurişniţi: Ordonanța Guvernului PNL, care golea de atribuții Garda Națională Forestieră, respinsă în Parlament

Am votat impotriva desființării Gărzii naționale forestiere! Trebuie să demascăm din nou ipocrizia PNL pe tema tăierilor ilegale de păduri. Vă vine să credeți sau nu, dar Guvernul PNL vrea să oprească defrișarea pădurilor prin desființarea Gărzii Naționale Forestiere. O aberație!

            Miercuri, 29 aprilie, a fost respinsă definitiv în Parlament o ordonanță a Guvernului PNL care golea de atribuții Garda Națională Forestieră și desființa practic instituția care coordonează gărzile forestiere locale. Ministrul Mediului Costel Alexe, care trebuie să dea câteva explicații publice după ultimele investigații jurnalistice, voia să stabilească el din pix ce resurse vor fi alocate către gărzile forestiere în lupta împotriva infracțiunilor silvice.

            USR, prin deputații săi, a atras atenția de la tribuna Parlamentului că nu este în regulă ca activitatea gărzilor forestiere să fie controlată din pixul unui politician care poate fi influențat de diverse grupuri de interese.

            Mafia lemnului este reprezentată de grupurile puternice de interese care împiedică adoptarea în România de legi pentru protecția cu adevărat durabilă a pădurilor. Aceste grupuri determină voința politică sau lipsa voinței politice, în funcție de context. Altfel, care ar fi motivele pentru care parlamentarii amână la nesfârșit adoptarea unui proiect de lege cu impact real asupra tăierilor ilegale de păduri, o chestiune cerută de o țară întreagă?

            Proiectul USR, DNA-ul Pădurilor, așteaptă votul pe ordinea de zi.

 

Cristina-Ionela Iurișniți

deputat USR

 

Comentarii

01/05/20 10:11
cititor

FOARTE BINE ! DESFIINTZATI GARDA FORESTIERA ptr ca NU ESTE INSTITUTIE DE POLITIE A STATULUI DE DREPT si nu face altceva decat doar constata faptele de distrugere in avutul forestier, ape, mediu, ori fonduri cinegetice DUPA CE PAGUBELE S-AU PRODUS . Este o institutie total ineficienta , asa cum este ea organizata astazi !
Cel mai ieftin costa statul roman, daca infiinteaza JANDARMERIA APELOR, MEDIULUI, FONDULUI FORESTIER SI CINEGETIC , ca institutie independenta de politie a statului cu competente generale , mobila, bine dotata cu cele necesare unei interventii judetene ferme si amplasate mobil, acolo unde situatia impune restabilirea ordinii grav incalcate in aceste domenii si subordonate direct primului-ministru .
Mult mai eficient este sa ai fortele necesare ca hotii si talharii din acest domeniu, NICI SA NU POATA ACCEDE CATRE ACEST MEDIU , decum sa constati dupa... ca s-au produ anumite pagube irecuperabile . Dupa ce apele si mediul sunt poluate, copacii taiati ori avutia cinegetica distrusa... DEGEABA TE MAI BATI CU CARAMIZILE IN " OUA " ... ca numai te doare rau ... si nu rezolvi nimic .
Totodata stimabililor politruci, DATI-LE MA INAPOI DREPTUL DE A PURTA ARME UTILITARE DE SERVICIU , CELOR CARE LUCREAZA IN ACESTE DOMENII , sa poata actiona ferm impotriva delicventilor si nu-i mai lasati la batjocura acestora cu bota si/sau parul din gard . DEGEABA LE DATI DREPTUL SA FOLOSEASCA PISTOALE DE AUTOAPARARE CU GAZ IRITANT-LACRIMOGEN SAU CU GLOANGE DE GUMA ( de mestecat ) ... ca alea sunt valabile impotriva cainilor si poate nici impotriva acelora .

08/05/20 10:58
comentator

Pai se vede in poza unde , cum si cand actioneaza " GARDA FORESTIERA " ... !

08/05/20 23:04
Eugen

Încă un politician local vorbește atotcunoscător și autoritar despre un domeniu străin de-a binelea. Nu condamn bunele intenții dar par inspirate din folclor. Oameni buni, documentațivă despre realitatea administrativă a domeniului silviculturii și exploatărilor forestiere, a pazei pădurilor de la noi, informațivă și comparați-l cu cele din țări din UE și apoi reformați-l. Este excesiv de birocratic și alambicat. Dacă mulțimea de polițiști, jandarmi, militari, comisari, aleși locali, pădurari, etc., ar controla circulația materialului lemnului ca circulația oamenilor pe timpul pandemiei n-ar trebui să mai purtăm atât grija taierilor ilegale. Dar ceva putred ,,ca lemnul la mijloc"
îi tot împiedică !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5