Deputatul Cristina Iurişniţi: Nu votaţi primarii care nu investesc în şcoli! Educaţia nu are culoare politică

Deputatul USR Cristina Iurişniţi susţine că alegătorii trebuie să nu mai acorde încrederea primarilor care nu au ca prioritate educaţia şi infrastructura şcolară.

          „Ieri am fost la Chiochiş, ştiţi că urmează alegerile locale. Mesajul meu către toţi primarii este acesta: primarii trebuie să investească în eudcaţie. Mă adresez cetăţenilor: nu votaţi primarii care nu investesc în şcolile din comunităţile pe care le administrează. Este absolut inacceptabil să avem şcoli care sunt focare de infecţie, care nu au avize sanitare, care nu sunt reabilitate. Este vorba şi de la şcoala de la Şieu Odorhei pe care am vizitat-o. La Chiochiş mi s-au semnalat nişte nereguli. (...) Nu contează culoarea politică, orice primar ar fi el trebuie să se ducă în şcoală, să vadă nevoile şcolii, să ţină legătura cu cadrele didactice, să nu aibă o atitudine sfidătoare şi dacă vede că şcoala are nevoie de ajutor, să o ajute. La şcoala din Chiochiş nu este apă potabilă, copiii merg cu sticluţa. În toaletă miroase a urină. În spatele Primăriei este şcoala. Nu are o curte amenajată, în spatele şcolaii e o grămadă de materiale de construcţii care sunt un pericol pentru siguranţa copiilor. Lucrurile astea se puteau face de ani de zile. Am înţeles că acolo e un primar cu patru mandate, a făcut şi lucruri bune, bravo lui, lucrul acesta trebuie semnalat că nu e în regulă şi nu are decât să-şi pună la lucru toţi angajaţii şi să se mobilizeze”, a declarat Cristina Iurişniţi.

              Parlamentarul USR a menţionat că a transmis o „interpelare” către administraţie locală, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public, pentru a vedea care este bugetul alocat pentru şcoală şi calendarul lucrărilor.

          „Acest primar nici măcar nu decontează naveta cadrelor didactice. Este de datoria primăriei şi am înţeles că sunt dosare pe rolul instanţei. Un cadru didactic a câştigat deja şi o profesoară de limba română are un dosar pe rol. Am vorbit cu doamna director care mi-a semnalat aceste probleme şi a fost de datoria mea de parlamentar, de profesor în primul rând, să le semnalez. E important să fim atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru, pentru că nu putem să gândim întotdeauna în termeni politici sau în alianţe politice, gândim pentru binele copiilor noştri. Educaţia nu are culoare politică”, a mai spus deputatul Iurişniţi, anunţând că va merge şi la şcoala din Figa. 

Comentarii

14/02/20 09:59
cititor

EU AS ZICE ALTFEL si anume NU VOTATI PRIMARII CARE CANDIDEAZA IN CALITATE DE MEMBRII AI PARTIDELOR POLITICE !
Primarii, au atributiuni prevazute in Legea administratiei publice nicidecum in vre-o alta lege cu continut politic, sunt reprezentantii intregii populatii locale si nicidecum doar unui anume grup de interese ... si efectiv, NU AU CE CAUTA IN SFERA POLITICA !
De aia merg prost si foarte prost treburile in societate, ptr ca peste tot, sunt pusi POLITRUCI, care majoritatea dintre ei inafara liceului facut la " pune x-ul " n-au nici o scoala si calificare in domeniul administratiei de stat .
VOTATI DECI... PRIMARII APOLITICI !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5