Deputatul Daniel Suciu propune modificarea legislaţiei privind regimul drumurilor

*variantele ocolitoare se realizează, de regulă, în afara intravilanului localităţilor

Deputaţii social-democraţi Daniel Suciu şi Cosmin Necula au depus o propunere legislativă de modificare a OUG 43/1997 privind regimul drumurilor, pentru a armoniza cadrul legislativ cu posibilitatea construirii de variante ocolitoare.

          În fapt, cei doi parlamentari propun modificarea unui singur alineat (alin 1. al art. 37) din ordonanţa Guvernului, care ar face posibil ca traseul unei variante ocolitoare să se suprapună, într-o mică măsură, şi pe intravilanul localităţii.

          „Pentru decongestionarea traficului în localităţi, protecţia mediului şi sporirea siguranţei circulaţiei pe reţeaua de drum expres şi drumuri naţionale europene se realizează variante ocolitoare, situate, de regulă, în afara intravilanului localităţilor, pe baza studiilor de trafic. Accesul spre aceste variante ocolitoare se realizează numai prin intermediul unor drumuri care debuşează în intersecţii amenajate corespunzător volumelor de trafic”.

          În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că „în stabilirea traseului unor astfel de variante trebuie să se ţină cont şi de reliful şi configuraţia terenurilor, de faptul că foarte multe localităţi au intravilanul extins”, iar în condiţiile reglementărilor actuale (în afara intravilanului), varinatele de ocolire sunt „fie imposibil de realizat, fie nu sunt fezabile”.

           *** 

          „Nu este o propunere legislativă care vizează doar investiţia de la Bistriţa, sunt multe alte localităţi unde apar situaţii similare. De exemplu, să spunem că Varianta 2 Sud nu ar mai fi realizată la Bistriţa şi că am merge pe traseul Jelna, Monariu etc. Ieşim în extravilanul Bistriţei, dar vom intra în intravilanul altei localităţi. Pe viitor, nu vor putea fi construite aceste variante ocolitoare exclusiv în extravilan, orice am face. Modificarea legislativă ar face posibilă ca 10%-20% din traseu să poată trece prin intravilan”, argumentează acest demers deputatul Daniel Suciu.

Comentarii

17/10/13 14:05
Vizitator

"Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving" asa suna un vers din poezia Anei Blandiana, intitulata "Eclipsa". Se spune despre unii indivizi care nu sunt in stare sa construiasca nimic, tin cu tot dinadinsul sa strice ceva facut de altii.
Cat de idiot poate fi un individ ca sa introduca ambiguitati intr-o reglementare legislativa care se caracterizeaza prin rigoare. Ce sa caute expresia “de regula” in legatura cu amplasarea centurilor ocolitoare atata timp cat OG43/1997 stipuleaza foarte exact ca acestea trebuie sa fie “situate în afara intravilanului localităţilor”.
Pentru a intelege tot prostul iata un extras din OG 43/1997 republicată:
Art.37. „Pentru descongestionarea traficului în localităţi, protecţia mediului şi sporirea siguranţei circulaţiei pe reţeaua de drumuri expres şi drumuri naţionale europene se realizează variante ocolitoare, situate în afara intravilanului localităţilor, pe baza studiilor de trafic.
Art. 47. „Pentru evitarea congestionării traficului în afara localităţilor se interzice amplasarea oricăror construcţii care generează trafic suplimentar la o distanţă mai mică de 50,00 m de marginea îmbrăcămintei asfaltice în cazul autostrăzilor, al drumurilor expres şi al drumurilor naţionale europene, respectiv de 30,00 m pentru celelalte drumuri de interes naţional şi judeţean. Prin construcţii care generează trafic suplimentar se au în vedere unităţi productive, complexe comerciale, depozite angro, unităţi tip show-room, obiective turistice, cartiere rezidenţiale, parcuri industriale, precum şi orice alte obiective şi/sau construcţii asemănătoare în care se desfăşoară activităţi economice.”
E la mintea cocosului ca toate celelalte situatii nu indeplinesc conditia de “OCOLITOARE”.De aceea, “de regula”,indivizi ca acesta lipsiti de logica nu ar avea ce sa caute in parlament.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5