Deputatul Diana Morar: Dezbatem Legile Educaţiei, care ne vizează pe toți, deopotrivă elevi, părinți, profesori, factori de decizie!

Deputatul Diana Morar anunţă că sunt în dezbatere legile educaţiei, astăzi urmând să se încheie cele care vizează învăţămânrul preuniversitar.
"Sunt zile pline în Comisia de învățământ în această perioadă. Dezbatem legile educației, cu sute de amendamente primite, în ședințe care se întind până seara. Sunt decizii importante de luat, de la introducerea de concepte și abordări conectate la realitățile din piața actuală a muncii, până la examenele naționale sau clarificarea unor aspecte pentru diverse categorii de copii care până acum erau destul de ambiguu tratate.
Mă bucur că a fost acceptată de colegi și de Ministerul Educației propunerea mea de a introduce printre sancțiunile disciplinare suspendarea de la cursuri a elevilor care săvârșesc abateri grave, cu obligația de reabilitare comportamentală, dar și psihică, ce urmează a fi derulată cu sprijinul consilierilor școlari, cu evaluarea momentului optim pentru întoarcerea elevului în colectivitate.
Astăzi vom încheia prima lege pentru învățământul preuniversitar și continuăm cu celelalte. Sunt, desigur, subiecte care trezesc dezbateri aprinse și e firesc să fie așa. Legile educației ne vizează pe toți, deopotrivă elevi, părinți, profesori, factori de decizie. Reformele nu sunt ușoare și schimbările, de multe ori, au nevoie de timp pentru a fi acceptate și înțelese. Exercițiul democratic pe care îl derulăm în acest zile în Camera Deputaților demonstrează că românii pot și trebuie să aibă mai multă încredere în legiuitor", a explicat parlamentarul PNL BN, av. Diana Morar, într-o postare pe pagina de facebook.

 

Comentarii

26/04/23 15:06
Discurs asupra ...

Dragii mei, prieteni discursivi,
Vă salut din școala cu parșivi,
Unde inspectorul cel mai bun,
Poartă clop din pene de păun,
Unde directorul cel mai breaz,
Spune că te scoate din necaz,
Unde mândrul dascăl intrepid,
Pupă-n bot tovarăși de partid.
Dascăli cartezieni ce cugetați
Ca Descartes, ironii decartați,
Pentru că în școli, ca să exiști,
Metodic depinzi de “securiști”.
Pentru că aici, ca să convingi,
Contează pe cine și cum lingi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5