Deputatul Diana Morar: Primăria Bistrița trebuie să solicite Ministerului Dezvoltării finanțare pentru o creșă în cartierul Subcetate!

Deputatul liberal Diana Morar susține că municipalitatea trebuie să solicite Ministerului Dezvoltării finanțare penttru construirea unei creșeîn cartierul Subcetate. Tema este adusă în discuție pentru că de luni începe înscrierea copiilor la creșe, iar locurile vor fi insuficiente.
"În data de 10 mai 2021, încep înscrierile la creșă, iar locurile insuficiente din cele cinci creșe ale municipiului Bistrița vor crea din nou probleme tinerelor familii din oraș.
Consider că este momentul oportun ca Primăria Bistrița să solicite Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei din România finanțare pentru construirea unei creșe în cartierul Subcetate, unde sunt numeroase familii tinere cu copii, mai ales că, în zonă, municipalitatea deține un teren pe care-l poate pune imediat la dispoziția MDLPA", explică parlamentarul bistrițean.
Potrivit deputatului Diana Morar, terenul respectiv a fost pus inclusiv la dispoziția Ministerului Educației, cu toate utilitățile necesare, pentru construirea unei grădinițe cu bani de la BERD și Guvernul României, însă aceasta nu a mai fost cuprinsă în planul de investiții de la vremea respectivă.
"Acum, există o șansă reala pe care municipalitatea nu trebuie să o piardă. Pentru o creşă mică (45-50 de copii) este nevoie de 1.524 de metri pătraţi, pentru o creşă medie (60-70 de copii) de 2.062 de metri pătraţi, iar pentru o creşă mare (peste 100 de copii) de 2.910 de metri pătraţi.
Consider că municipiul Bistrița poate avea una din cele 200 de creșe care se vor construi la nivel național cu bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, mai ales că zona se pretează și pentru amenajarea unui spațiu de joacă în aer liber, dar și a unui acoperiș verde, așa cum este prevăzut în proiectul construirii creșelor prin PNRR.
Întrucât cartierul Subcetate este o zonă în plină dezvoltare, consider că Primăria Bistrița nu poate rata această oportunitate pe care o susțin ca parlamentar, ca femeie și ca mamă", declară Diana Morar.

Comentarii

07/05/21 21:05
Leon

Nu doar constructia de noi crese si grădinite la Bistrița reprezintă o "șansă reală pe care municipalitatea nu trebuie să o piardă". La fel de importantă este si nevoia amenajării unui campus universitar modern care să cuprindă săli de curs si laboratoare de cercetare, dar si cămine studentesti, bibliotecă, sală de sport, terenuri de sport, astfel incât să poată fi adunate laolaltă extensiile universitare imprăstiate prin oras in spatii improvizate.
Revenind la realizarea de noi creșe și grădinițe în Bistrița, aceasta este o necesitate după ce timp de trei mandate de administratie PSD-istă problema invătământului prescolar a fost neglijată. De altfel, în campania electorală pentru alegerile locale, însuși primarul Ioan Turc a fixat printre prioritătile sale realizarea de grădinițe și creșe moderne și la Bistrița.
Vezi:https://rasunetul.ro/ioan-turc-presedinte-pnl-bn-prezent-la-bistrita-pes...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5