Deputatul liberal Robert Sighiartău a depus o propunere legislativă pentru creșterea alocației pentru copii

Prima măsură pe care am propus-o din pachetul de susținere a familiei s-a materializat printr-o propunere legislativă pe care am depus-o săptămâna trecută la Camera Deputaților, anunţă deputatul PNL BN, Robert Sighiartău. Potrivit acestuia, propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei.

„România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința cuantumului alocației pentru copii.  Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitățile unui copil.

În ultimii ani, această sumă de bani a rămas neschimbată, dar nu același lucru putem spune despre valoarea ei, care este în realitate mai mică, ținând cont de faptul că avem o inflație mare și o creștere a prețurilor pe măsură”, argumentează parlamentarul bistriţean.

Deputatul Sighiartău subliniază faptul că toți indicatorii arată că România este într-un declin demografic, fenomenul fiind chiar îngrijorător. „Plecarea masivă a tinerilor spre alte țări a produs o și mai mare problemă, pe care o resimțim la toate nivelurile societății. Sporirea natalității prin diferite măsuri ferme și concrete trebuie să fie prioritate națională. Multe țări din imediata noastră vecinătate dezvoltă programe pragmatice și pe termen lung pentru a stimula natalitatea.Este o datorie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a avea generații bine pregătite pentru viață.

Banii alocați educației s-au dovedit a fi o investiție sigură pe termen lung peste tot în lume. Putem performa doar dacă investim mult în educația copiilor noștri”, menţionează demnitarul bistriţean.

Deputatul Robert Sighiartău susţine că statul are responsabilitatea să susțină concret familiile. „Trebuie să fim conștienți că pentru a avea o Românie prosperă, avem nevoie de o dezvoltare sănătoasă a tinerelor generații. Familia este așezământul sigur pentru o societate puternică. Măsurile pe care trebuie să le luăm sunt urgențe naționale. Dacă vorbim despre viitor, vorbim despre generațiile pe care le pregătim. Copiii și tinerii din România reprezintă, neîndoielnic, viitorul națiunii", concluzionează parlamentarul PNL BN. 

Comentarii

12/09/18 12:00
Nasaudean

Asa asa... frate Robitza, ca doara si " copiii vostri " trebuie sa "mananca gura lor ceva "... ! Nu stica acolo 2-300 de euroi / capita ... nu ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]