Deputatul Suciu: Am votat un pachet de legi, de sprijin pentru cei care trăiesc la munte. Deputaţii PNL s-au abţinut

Liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaţilor, deputatul Daniel Suciu, susţine că pachetul de legi adoptat pentru zona montană constituie un sprijin real pentru oamenii din acea zonă, abţinerile parlamentarilor liberali reprezentând “un exerciţiu de ipocrozie rar întâlnit”.

“Peste 3 milioane de români trăiesc în zona montană, iar câteva zeci de mii în judetul nostru. După legea muntelui, adoptată în vara acestui an,  am susținut și votat un întreg pachet de sprijin pentru cei care trăiesc la munte. Din păcate, doar pentru că erau legi susținute și promovate de PSD, deputații PNL au ales să se abțină la votul final, într-un exercițiu de ipocrizie rar întâlnit. În rândurile de mai jos puteți vedea ce am susținut noi și liberalii nu”, a transmis deputatul Daniel Suciu.

 Potrivit parlamentarului bistriţean, deputaţii au adoptat proiectele de  lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii în zona montană – 5 milioane de euro; a Programului de investiţii pentru înfiinţarea stânelor montane – 7 milioane de euro; a 
Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de sacrificare a animalelor în zona montană – 15 milioane de euro; a Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor, fructelor de pădure şi plantelor medicinale în zona montană - 66 milioane euro şi a Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană – 1 miliard de euro. Fondurile pentru aceste programe vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5