Deputatul Suciu reclamă nonactivitatea ministrului Mediului. Să se consulte cu cine vrea, dar să se apuce de treabă

Deputatul social-democrat Daniel Suciu a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, „activitatea sau nonactivitatea doamnei ministru Cristina Paşca-Palmer”, atât în domeniul pădurilor, cât şi în dezbaterile privind taxa pentru reciclarea ambalajelor.
„Trăim cu toţii într-un judeţ de munte în care mii de oameni depind de păduri, de industria conexă a pădurii. Trăim într-un judeţ în care există foarte multe firme, chiar performante, unele în primele zece, producătoare de ambalaje şi mase plastice.
În 13 decembrie PSD, prin Doina Pană şi Liviu Dragnea, au tras, printr-o scrisoare publică, un puternic semnal de alarmă vizavi de neimplicarea ministrului mediului privind rezolvarea a cel puţin două probleme majore – regulamentul de vânzare a masei lemnoase şi discuţiile cu producătorii de ambalaje, discuţii care au eşuat şi care ar putea duce la scumpirea alimentelor”, a punctat deputatul Suciu.
Secretarul Comisiei de mediu din cadrul Camerei Deputaţiloe s-a arătat depotrivă „intrigat şi dezamăgit” de declaraţiile ministrului Mediului, care anunţa „că vrea GPS pe fiecare maşină care transportă lemn”, dar şi „o gardă a pădurilor”! (deşi există Garda Forestieră) fapt care arată că „încă nu-şi cunoaşte ministerul”.
„Îi transmit doamnei ministru că, în iunie 2015, s-a luat decizia în CSAT că pădurile sunt un domeniu de interes naţional. În septembrie 2015, Guvernul Victor Ponta a alocat 1,2 milioane euro pentru extinderea Radarului pădurilor, ceea ce presupune şi implicit montarea acestor GPS-uri. De când a venit doamna ministru în fruntea acestui domeniu, nu a făcut absolut nimic pentru a continua acest proiect numit Radarul pădurilor”, a reclamat Daniel Suciu.
Deputatul PSD i-a szgerat ministrului Mediului că „dacă nu ştie cu ce se mănâncă acest domeniu are la îndemână cel puţin trei foşti miniştri, unul chiar din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu care se poate consulta”.
„Pentru imaginea domniei sale, dar mai important pentru sănătatea acestui domeniu şi pentru performanţa lui chiar cred că trebuie să se consulte, nu cu noi, dar măcar cu cei care cunosc acest domeniu. Fac un apel public către doamna ministru să se consulte cu cine crede domnia sa, dar să se apuce de treabă în acest domeniu”, a concluzionat acesta.

Comentarii

08/02/16 09:07
Cititor

Domnul Suciu, lasati-ma cu "garzile" astea ale Dvs... ca nu le baga nimeni in seama. Face-ti domnule Politia sau jandarmeria Mediului, Apelor, Padurilor si Fondului Cinegetic , subordonate direct Guvernului si independente teritorial ( in fiecare resedinta de judetz ) , care sa acopere, sa supravegheze si sa intervina imediat, cand se constata nereguli in acest domeniu. Acestia sa aiba doratea materiala si competenta de a pazi, combate si interveni pentru orice neregula si va asigur eu, ca va fi ordine in domeniu.
Numai un organ de "politie a statului" , cu personal specilizat si inarmat, va putea avea autoritatea necesara stoparii fenomenului infractional si contraventional in aceste sectoare, eficiente si care sa duca masurile pana la capat. In rest... "povestim" doar ..." povesti" .
Mult mai putin ar costa infiintarea si functionarea acestei institutii de politie a statului, decat pagubele imense care actualmente se comit .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5