Despre un stil de viață sănătos, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud

                Sub emblema educației pentru sănătate și adoptarea unui stil de viață sănătos a avut loc  în data de 27 februarie 2024, începând cu ora 17.00,  o dezbatere la nivelul instituției Școala Gimnazială Mihai Eminescu din localitatea Năsăud. Activitatea a reunit în cadrul sălii festive reprezentanți ai comitetelor de părinți ai claselor, cadrele didactice, conducerea școlii, cadrul medical la școlii, Sîngeorzan Adriana-Cristina, asistent medical generalist și  Dr. Bungarati Ana Maria – medic specialist interne la Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon‟ Năsăud.

Participanții au primit informații utile despre despre efectele nocive ale băuturilor energizante, a substanțelor psihoactive, a drogurilor, a alimentației nesănătoase asupra organismului uman. Deși au ambalaje strălucitoare și sunt promovate în media în mod atrăgător pentru cei tineri și nu numai, acest tip de băuturi conțin ingrediente care stimulează sistemul nervos central, oferă energie falsă, iar efectele adverse sunt diverse: durere abdominală, dificultăți de respirație, dureri în piept, probleme gastrointestinale, dureri de cap, palpitații cardiace, anxietate crecsută, insomnie, senzație de nervozitatesau tremur, convulsii. CE POȚI SĂ FACI CA PĂRINTE? Sfaturile au venit de la consilieri: Fă-ți timp și discută împreună cu copilul tău despre consumul de energizante și efectelor lor asupra sănătății!

În speranța că această activitate va avea un impact pozitiv și se va reduce consumul acestor substanțe în rândul adolescenților, considerăm că dezbaterea  va continua în cadrul orelor de consiliere și dirigenție cu elevii și în familie. Conducerea școlii mulțumește reprezentanților spitalului orășenesc pentru colaborare și implicare.

prof. Adela Gabriela Mureşan

 

Comentarii

18/06/24 18:06
Eori

Violența, Bătăile, Bătăușii Și Bătăușele Trebuie Să Dispară Definitiv Din Instituțiile De Învățământ Din România:

https://youtu.be/xGyEHNHz_zo?si=MwMXsWJbeUXRKxmD

Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5