Diana Morar: Apreciem că este propice înfiinţarea unei universităţi a municipiului Bistriţa
Av. Diana Morar, copreşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Naţional Liberal, consideră că pentru „întinerirea Bistriţei”, parte majoră a programului PNL pentru alegerile locale, se impun o serie de măsuri care să-i facă pe tinerii bistriţeni să rămână sau să revină acasă.
„Pornim de la starea de fapt actuală, în care tinerii sunt şcolarizaţi în instituţiile de învăţământ din municipiu printr-un efort conjugat. Pe de o parte, e cel meritoriu al familiilor lor, pe de altă parte, cel al comunităţii, al nostru al tuturor, concretizat prin sprijinul economic acordat de administraţia locală de la bugetul local. Finalitatea însă în acest caz nu mai este a noastră, pentru că de cunoştinţele şi aptitudinile lor nu mai beneficiază comunitatea noastră locală, ci alte comunităţi ale altor oraşe din ţară sau străinătate. Noi rămânem cu cheltuiala făcută şi cu tristeţea plecării lor”, a precizat Diana Morar, în cadrul unei conferinţe de presă.
În acest sens, liberalii apreciază că „este propice înfiinţarea unei universităţi proprii, o universitate a municipiului Bistriţa”, dar şi sprijinirea extensiilor universitare deja existente. Diana Morar a menţionat că este nevoie de specialişti în administraţie publică, în geografia turismului. „Aceşti tineri trebuie implicaţi în tot ceea ce înseamnă viaţa socială a municipiului Bistriţa, organizarea Festivalului Studenţesc o dată pe an este salutară, dar nu suficientă”, a adăugat aceasta.
Potrivit Dianei Morar, pentru a rămâne în praş, tinerilor trebuie să li se ofere oportunităţi de angajare, susţinere din partea comunităţii, dar şi o pregătire temeinică, inclusiv prin parteneriate cu firme din oraş.
„Şi programul de burse ar trebui regândit. În prezent, beneficiază de burse studenţi care nu studiază în Bistriţa, ci doar provin din municipiu, iar pentru cei de acasă nu există un program alternativ. Consider că stă în puterea şi maturitatea noastră să punem toate aceste lucruri în aplicare”, a concluzionat Diana Morar.
Citiţi şi:
- Majorarea tarifelor la parcări obligă pietonii să circule pe carosabil iar mașinile sunt parcate pe trotuar
- Deputatul Diana Morar: Zero toleranță pentru hărțuirea sexuală în școli și universități! Legea a fost publicată în Monotorul Oficial
- Diana Morar cere Unitate în PNL!
- Diana Morar, consilier local PNL: Îl așteptăm pe viceprimarul Niculae să facă o ședință foto și aici
- Ioan Turc deschide lista PNL BN pentru Camera Deputaților! Diana Morar, la Senat!
Comentarii
Un oras tanar, are nevoie de un CAMPUS UNIVERSITAR modern adaptat cerintelor invatamantului superior. In plus un campus universitar care sa adune laolalta toate facilitatile vietii studentesti reprezinta intre altele si o stare de spirit pozitiva, creind un plus de atractivitate. Extensiile universitare inclusiv cea de la UBB functioneaza de ani buni la Bistrita in spatii necorespunzatoare improvizate. De aceea, influenta vietii studentesti la nivelul locuitorilor orasului este practic inexistenta. Cu toate astea, autoritatile locale nu si-au aratat interesul ca impreuna cu universitatile-mama sa creeze un campus universitar modern cu spatii de invatamant prevazute cu sali de curs si laboratoare, camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, parcuri cu alei, etc care sa aduca impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita.Asta ar fi de natura sa creeze un climat academic si o mai buna stabilitate a invatamantului universitar la Bistrita.
Apoi, un oras tanar mai are nevoie si de locuri de munca. La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care deocamdată nu a fost populat cu activitati industriale. De mai bine de un an, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate. Fara populare cu activitati Parcul Industrial ramane o investitie de câteva milioane de euro pe nişte betoane, cu slabe perspective de a crea măcar câteva sute de locuri de muncă.
Cat despre înfiinţarea unei universităţi proprii,a municipiului Bistriţa mai rebuie reflectat.
Vezi: http://www.timponline.ro/de-ce-e-sortit-esecului-proiectul-unei-universi...
La Nepos când se înfiinţează o universitate?
Adaugă comentariu nou