DIANA MORAR: Nicio creşă sau grădiniță nu s-au construit în utimii 10 ani la Bistrița

Nicio cresa sau grădiniță nouă nu s-a construit în utimii 10 ani la Bistrița. E criză la acest capitol și se cheltuie din bugetul municipal peste 5.000 de euro lunar pe chirii în clădiri vechi ca spații de gradinite.

Primaria nu a construit nicio gradinita in 10 ani! Gradinita de pe Balcescu a fost promisa acum 8 ani, la primul mandat si e in faza de licitatie, dar e prea putin. Municipiul plateste chirii catre Biserica Evanghelica pentru spatii ne-conforme unde functioneaza gradinite: Dumbrava Minunata (in Parcul Municipal), tot in Parcul Municipal nr 8 se plateste chirie unei persoane private, in Unirea si Viisoara sunt spatii improprii pentru scolari si prescolari. Și astăzi in ședința de consiliu local s-a votat prelungirea unui astfel de contract.

– Şcoala Gimnazială Viişoara – chirie 2.440 lei / lună.
– Grădiniţa Viişoara – chirie 2.473 lei / lună.
– Grădiniţa cu Program Săptămânal “Dumbrava Minunată” – chirie 6.447 lei / lună.
– Şcoala Generală Unirea nr. 267 – chirie 3.564 lei / lună.
-Grădiniţa nr. 8 din Parcul Municipal, Primăria Bistrița plătește unei persoane private o chirie de 4.943 lei / lună.

Domnule primar, de ce nu ati pus in valoare punctele termice si sa le amenajati in regim de urgenta? Sa le fi transformat in gradinite? In schimb, ati preferat sa le concesionati pentru amenajarea de puncte liturgice sau centre sociale! De asemenea, Ocolul Silvic si-a amenajat un sediu intr-un punct termic in cartierul Stefan cel Mare... pentru care s-a gasit finantare de la buget...1.4 MILIOANE de lei...

Consider ca ati neglijat acest aspect si sunteti direct raspunzator de criza gradinitelor din municipiu! In calitate de primar, aveati obligatia de a va preocupa de calitatea sănătății si educației preșcolarilor. Dvs in schimb pozați în a manifesta grija pentru sănătatea copiilor prin alocarea de sume de la buget pentru proiecte inutile precum Instalația Alpinecoaster... 10,5 MILIOANE lei sau instalația Teleski... 2 MILIOANE lei din Wonderland, in aceeași ședința a municipalității, adică echivalentul a TREI Grădinițe ( cea de pe Bălcescu fiind estimată la 3,8 milioane lei), bani aruncați pe apa sâmbetei in Wonderland.

Av. DIANA MORAR, preşedinte OFPNL Bistriţa-Năsăud, consilier municipal

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5