Diana Morar: PNL nu se va opri până când pensiile speciale nu vor fi eliminate! Sunt demisii populiste!
Plouă cu demisii și declarații din Parlamentul toxic ales în 2016! Dragi alegători, feriți-vă! Vă poate arde la buzunare!
Vrăjeala ieftină a parlamentarilor demisionari de la PSD, USR și alții care defilează zilele acestea cu demisii populiste.
Efectul perfid al acestor gesturi nu face decât să dubleze numărul de beneficiari ai pensiilor speciale de parlamentar, întrucât în locul demisionarilor vor intra supleanții lor care vor întruni o lună de mandat și vor beneficia, alături de demisionari, de pensii speciale.
Da, pensii speciale X 2!!!
Conform art. 49 alin. 4 din Lega nr. 96/2006, privind Statutul deputaților şi senatorilor, orice persoană care a avut calitatea de deputat sau senator va primi pensie specială, iar în cazul în care demnitatea a fost exercitată mai puțin de un mandat întreg, indemnizația va fi calculată pentru toată perioada de 4 ani.
Practic, orice parlamentar care a îndeplinit cel puțin o lună de mandat este beneficiar al pensiei speciale cuvenite unui mandat de parlamentar de 4 ani.
În goana după voturi, parlamentarii demisionari, recurg la orice poate să manipuleze emoția alegătorilor, dând dovadă de cinism şi ipocrizie. Să faci asemenea trucuri electorale cu două săptămâni înainte de alegeri, când tu ştii că nu vor produce niciun efect concret, înseamnă că îți desconsideri alegătorii şi le subestimezi inteligența.
Episodul acesta este repetitiv, modelul lor fiind Dragnea&Ciolacu în 2016. La Bistrita-Năsăud se aude? Să-l iei model pe Dragnea în 2020 și să te prezenți în fața alegătorilor să le ceri votul, înseamnă tupeu sau altceva...
Nici parlamentarii PMP nu se lasă mai prejos, fluturând declarații pe propria răspundere, date in fata notarilor prin care ei declară pe cuvânt de pionier că renunță la pensia specială când va fi să fie vremea, insultând încă o dată în plus intelectul alegătorului.
Este de ABC-ul oricăruia care deține un minim bagaj de cunoștințe juridice faptul că o declarație pe propria răspundere, fie ea și dată în fața notarului, nu produce de la sine vreun singur efect juridic prin care preacinstitul parlamentar să fie privat de dreptul la pensie. Renunțarea la drepturi nu se face prin declarații care pot fi oricând retractate.
Singura soluție reală, cea propusă de PNL este să impoziteze pensiile speciale, iar un astfel de act normativ a fost deja adoptat de Parlament la inițiativa PNL, în prezent fiind în analiză la Curtea Constituțională. PNL nu se va opri până când pensiile speciale nu vor fi eliminate!
Comandat de Partidul Naţional Liberal - Filiala Bistriţa-Năsăud. Executat de SC Răsunetul Media SRL. Cod Unic de Identificare al mandatarului financiar 11200025
Citiţi şi:
- Deputatul Robert Sighiartău: Am votat! Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate!
- Cristina Iurişniţi (USR): Legea pensiilor propusă de Dragnea, o nouă înșelătorie marca PSD-ALDE
- Caius Cârcu: Ipocrizia și minciuna PSD atinge cote maxime!
- Senatorul Dobra: Pesediști, încetați să mai promovați legi neconstituționale care provoacă și mari dezamăgiri! Încetați cu populismul și demagogia!
- Ionuţ Simionca: Demisia din Parlament pentru a renunţa la pensia specială este o minciună gogonată! Pensia doar se recalculează! Trebuie votată legea PMP!
Comentarii
Comentariul tău așteaptă validarea.
Adevărul despre pensiile speciale. Restul e demagogie.
Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/adevarul-despre-pensiile-speciale-boc-l...
Pai de ce le zice " pensii " ca toti astia inca nu au ajuns la pensie ?
Problema asta nu se va putea " infrana " niciodata !
CEL MAI BUN LUCRU, ESTE IMPOZITAREA PROGRESIVA A ACESTORA SI CU CAT SUNT MAI MARI, CU ATATA SA FIE MAI MARE SI IMPOZITUL, INCAT PESTE O ANUMITA VALOARE, EFECTIV IMPOZITUL SA FIE 100% ... SI ATUNCI STAREA SE SPIRIT SE POTOLESTE DEFINITIV !
Nu exista " pensii speciale " ( ci eventual pensii cu regim privilegiat ) , ptr ca toate au intr-o forma sau alta o anumita " denumire "... a parlamentarilor, a judecatorilor, a magistratilor, al celor de serviciu... etc. etc. etc. dar prin impozitarea acestora de pana la 100% de la o anumita valoare in sus, este cea mai buna slutie si atunci aceasta masura este usor de realizat .
Daca nu s-ar aproba salarii mai mari de 200 de milioane si pensii mai mari de 100 de milioane de lei vechi bine-nteles...( pentru varfurile societatii ) ... si indiferent ca-s la stat ori la privat, banii ar ajunge ptr toata lumea .
Pe vremea lui Ceausescu raportul era de 1/7 intre cele mai mici in raport cu cele mai mari ... si in categoria ultimelor, erau cel mult 15-20% .
Adaugă comentariu nou