Ionuţ Simionca: Demisia din Parlament pentru a renunţa la pensia specială este o minciună gogonată! Pensia doar se recalculează! Trebuie votată legea PMP!

Deputatul PMP, Ionuţ Simionca, susţine că demisia din funcţia de parlamentar, cu o săptămână înainte de finalizarea mandatului ca formă de renunţare la pensia specială este o simplă demagogie, singura soluţie fiind adoprarea unei legi pe care formaţiunea sa o are în Parlament.

„Am văzut cu unii parlamentari PSD, copiaţi de gestul politic făcut de Liviu Dragnea acum patru ani, anunţă public că-şi dau demisia pentru a renunţa la pensia specială de parlamentar. (…) Şi USR-iştii au copiat acelaşi model pesedist şi încearcă şi ei să inducă în eroare electoratul, spunându-le că acum, în campanie, îşi dau demisia. Cetăţenii trebuie să ştie că totul este praf în ochi în ochii românilor, a bistriţenilor, este o minciună gogonată. Demisia nu înseamnă renunţarea la pensia specială, înseamnă recalcularea pensiei speciale pentru perioada pe care au petrecut-o în Parlament”, a declarat Ionuţ Simionca, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ionuţ Simionca a spus că el este singurul parlamentar care a renunţat la pensia specială în urmă cu aproape un an, când au fost discuţii aprinse pe Legea pensiilor, iar legea de anulare a pensiilor speciale fost declarată neconstituţională. „A fost ca un gest de moralitate, nu în campanie electorală, ci când a fost momentul, nu pentru voturi, ci pentru cetăţeni. Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, la alin. 49, capitolul IV, prevede că „pentru mandatele incomplete, pentru limita de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitat, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”. Cei care au avut un mandat şi care vor mai câştiga un mandat, nu îşi pierd pensia specială, ci doar se recalculează”, a explicat parlamentarul bistriţean.

         Ionuţ Simionca a prezentat documentul de renunţare la pensia specială, făcută în faţa notarului, în ianuarie 2020.  „Dacă ar vrea un dram de dreptate, ar face ce e de făcut: să voteze legea de renunţare la aceste pensii nesimţite. Noi avem un proiect legislativ care este în Camera Deputaţilor, pe care împreună cu colegii din PMP l-am cerut să fie pus pe ordinea de zi astăzi şi să se supună la vot. Aşa se poate renunţa la pensia specială de parlamentar”, a adăugat Simionca.

         PMP a luat o decizie la nivel naţional prin care propune candidaţilor care deschid listele la Senat şi Camera Deputaţilor, de la toate partidele politice, ca înainte de a fi aleşi să iasă public şi să spună că vor susţine eliminarea pensiilor speciale şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

„Aceste două obiective sunt foarte importante pentru români. Reducerea numărului de parlamentari a votată în 2008 de 83,81% dintre români, un sondaj ne arată că 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari. Facem acest demers pentru că îmi doresc ca locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud să vadă de la început care sunt parlamentarii care-şi asumă public renunţarea la pensiile speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. Nu este o soluţie care din patru în patru ani, în campanie, parlamentarii să-şi dea demisia cu o săptămână înainte şi să i se recalculeze pensia. Soluţia este să se voteze o lege pe care am propus-o în Parlament şi care, dacă este adoptată, elimină toate pensiile speciale, nu doar cele ale parlamentarilor”, a menţionat deputatul PMP, Ionuţ Simionca.

         Acesta i-a provocat pe Daniel Suciu şi Ioan Deneş de la PSD, Robert Sighiartău şi Ovidiu Florean de la PNL şi Lorant Sas şi Emilian Gabor de la USR să precizeze dacă susţin sau nu eliminarea pensiilor speciale, prin lege şi reducerea numărului de parlamentari, pentru ca electoratul să ştie înainte de a merge la vot cum vor proceda aleşii.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5