Diana Morar (PNL): "Tovarăși" din PSD, opriți dezmățul din bani publici că vin zile negre pentru bugetul pe 2019!

Primăria Bistrița se vede obligată să suporte 500.000 de euro în plus, la proiectul Linia Verde!

Administrația PSD trebuie să înceteze cu dezmățul din bani publici! Cetățenii care plătesc impozite trebuie respectați și de aceea solicit primarului și aparatului PSD care conduce municipiul să dea dovadă de respect pentru plătitorii de taxe și impozite.

Vedem cu toții în ce hal arată infrastructura rutieră și faptul că în zece ani nu s-a reușit asfaltarea zonelor intens circulate. Bistrița e ca după război iar în ultimii doi ani s-au lansat numai promisiuni deșarte.

Domnule Crețu, să sperăm că în calitate de primar, veți implementa corespunzător, proiectele promise și nu vom mai avea lucrări de proastă calitate care se întind la nesfârșit! Mă refer aici în special la Proiectul Linia Verde. Printr-un simplu ordin de ministru, semnat de Orlando Teodorovici cheltuiala cu TVA-ul nu mai este eligibilă pentru toate proiectele de pe Axa prioritară 4.1, unde și municipiul a depus un proiect, intitulat, pe scurt: Linia Verde. Printr-un artificiu a ministrului PSD Orlando  Todorovici,  bugetul local este obligat să suporte peste 500.000 de euro, mai exact 2.661.677 lei colectați din taxe și impozite locale, sumă care a devenit neeligibilă. Până la intervenția ministrului PSD, această cheltuială cu TVA-ul era eligibilă, adică era o cheltuială acoperită din fonduri nerambursabile.

Acum, la proiectul "Linia verde de transport public utilizand mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau norma de poluare redusa" municipiul Bistrița are chetuieli neeligibile de un milion de euro, din care 500.000 reprezintă invenția lui Teodorovici. Cheltuiala cu TVA-ul este pusă în cârca cetățeanului și această sumă va ajunge în Bugetul Național, buget gestionat de cuplul de infractori Dragnea-Vâlcov care ulterior vor împărți "cașcavalul" în mod discreționar către baronii locali.

Consilierii locali ai PNL susțin proiectele europene prin care municipiul se dezvoltă, dar nu putem neglija aceste aspecte care obligă la o gestionare atentă a banilor publici.

Vă reamintesc faptul că pe final de an, administrația PSD a rămas fără bani în conturi iar Primăria Bistrița a făcut un împrumut de aproximativ 1.6 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectelor de reabilitare termică. În mod evident, bugetul local va suporta dobânzi aferente acestui împrumu și  s-a ajuns la această situație deoarece bugetul local a fost prost gândit și prost gestionat: bazat pe cheltuiala cu salariile funcționarilor publici, pe risipă  și fără investiții de impact.

Știm cu toții că o treime din bugetul local se cheltuie pe salariile din Primăria Bistrița și în special pe salariile directorilor și șefilor de servicii. De aceea se impune o regândire a organigramei. Nu este posibil  ca anumiți angajați să aibă venituri duble sau triple față de colegii care prestează aceeași muncă, în fond.

Bistrița ar fi fost europeană dacă avea o administrație responsabilă , cu respect pentru cetățeni! Din păcate, în toată România Bistrița este percepută ca fiind un Caracal al Ardealului, cu bani îngropați într-o pârtie de schi, cu struți și ouă roșii, un oraș condus de un primar care e mai mult în delegație, cu mașina de serviciu și cu prieteni care derulează contracte din bani publici. Din aceste considerente, vă rog domnule primar, să încetați cu risipa de bani publici să concepeți un buget bazat pe investiții prin care Bistrița să se dezvolte economic și să devină cu-adevărat Europeană, așa cum vă place s-o spuneți!  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5