Doi ani fără Jean Pădureanu. Cum va fi comemorat Lordul, la Bistriţa ?

Fosta mână dreaptă a lui Jean Pădureanu, Romeo Grecu, susţinut de doctorul Mircea Gelu Buta, dar şi de mai mulţi foşti prieteni ai „Lordului” au gândit pentru seara de miercuri, 21 martie, un eveniment comemorativ dedicat celui care a fost Jean Pădureanu.

Potrivit lui Romeo Grecu, la eveniment au fost invitaţi foşti fotbalişti sau colegi de generaţie cu nea Jean, fiind vorba de un număr de 30 de persoane: „ Nu vor lipsi Ciocan, Dondoş, Petrovici, Nalaţi, Balint, Deac, Horoba, Hatfaludi, Săsărman, mulţi, mult mai mulţi”, spune Grecu.

Jean Pădureanu, supranumit "Lordul", a murit în nopatea de joi spre vineri, 29-30 decembrie 2016, după o grea suferinţă, în timp ce se afla internat în Secţia de Oncologie a spitalului de Urgenţă Bistriţa.

Născut pe 22 martie 1936, la Băileşti, judeţul Dolj, Jean Pădureanu şi-a început cariera de fotbalist la Craiova, apoi a trecut pe la CCA-Steaua şi la Gloria Bistriţa, unde a evoluat în perioada 1958-1970.

A devenit ulterior vicepreşedinte şi apoi preşedinte al clubului bistriţean, care, sub comanda acestuia, a promovat în prima ligă în 1990, unde a rămas timp de 21 de ani, a cucerit o Cupă a României (1994) şi a încheiat campionatul pe locul al treilea (2003). În 1995 a fost numit preşedinte la Rapid Bucureşti, revenind la Gloria doi ani mai târziu.

Jean Pădureanu a devenit vicepreşedinte al clubului Gloria Bistriţa în 1964, când încă era jucător activ. Cu el la conducere, Gloria Bistriţa a reuşit să promoveze în prima divizie în 1990 şi să câştige Cupa României în 1994.

Pădureanu s-a retras de la conducerea clubului în mai 2013, iar după ce a fost arestat Gloria Bistriţa a retrogradat şi Clubul a intrat în faliment.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5