Dorin Dobra: E trist când o primărie autistă, de atâtea zvârcoliri folclorice, nu are timp şi de preocupările studenţeşti

Senatorul Dorin Dobra a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că ediţia a IV-a a festivalului studenţilor bistriţeni - Studfest nu va mai avea loc anul acesta. Potrivit acestuia, motivul îl reprezintă managementul egoist din cadrul Primăriei Bistriţa. Dobra a mai spus că în tot acest joc politic între PSD şi PNL, victimele colaterale sunt studenţii.

"Astăzi am fi inaugurat ediţia a IV-a Studfest. Au pierdut studenţii de data aceasta, în tumultul acesta general, 100% politic şi mult prea pasional. Am înţeles că trebuie să fim penalizaţi în atât de multe feluri, dar de data aceasta victimele colaterale sunt nevinovate şi spunem cu tristeţe în suflet că nu mai ţinem anul acesta Studfest. Leoni, Camera de Comerţ, Cercetaşii Bistriţeni, toţi erau parteneri şi ne-au întrebat despre festival. Anul acesta le-am spus că nu, anul viitor ne-ar trebui energii şi mai mari să îl organizăm, dar miza e simplă: câte victime colaterale ai printr-un management nu neapărat defectuos, dar obligatoriu egoist.

A fost sentimentul meu continuu în acest parteneriat, că de fiecare dată când am un proiect trebuie neapărat să contribui triplu la alte interese şi de fiecare dată când am altă părere, neapărat voi plăti triplu pentru că am avut-o. A fost un parteneriat arid, la Bistriţa, între PSD şi PNL. Aş fi spus-o şi dacă eram noi învingătorii, azi, suntem noi perdanţii, ne-am retras cu demnitate şi arătăm care sunt pierderile din perspectiva noastră. Nicio clipă nu am avut alte intenţii în Consiliul Local decât să aducem un spor de opinie şi nicio clipă nu credem că trebuia încheiat totul din perspectiva proiectelor liberale. Erau visele lor, bucuriilor lor, de la care anul acesta, suntem nevoiţi să ne luăm rămas bun”, a afirmat senatorul Dorin Dobra, unul dintre principalii organizatori ai Festivalului Studfest.

Alături de senatorul Dorin Dobra, la conferinţa de presă au fost prezenţi şi tinerii liberali Şoimiţa Harfaş şi Marian Radu, implicaţi în organizarea Studfest. Şoimiţa Harfaş a spus că va fi foarte greu să se reia festivalul după un an de pauză, iar Marian Radu a afirmat că studenţii din Bistriţa decontează tot ceea ce înseamnă relaţia PNL cu PSD-ului. "Îi mulţumesc, astăzi, primarului Ovidiu Creţu pentru că ne-a încurcat şi ne-a luat această şansă de a realiza această a IV-a ediţia a Festivalului Studfest, deja cunoscut pe piaţa bistriţeană. Le mulţumesc tuturor celor care au fost părtaşi la această decizie a domnului primar. Văd că încurajează tinerii, văd că încearcă să-i ajute”, a declarat ironic Marian Radu.

"Am participat şi anul trecut la organizarea studfest. A fost un festival de 8 zile, organizat în special pentru studenţi. Nu cred că trebuia să facem noi, neapărat, o propunere, ci trebuiau şi ei să se sesizeze, în ensul că e un festival pentru studenţi. E ca şi cum nu ai mai ţine Zilele Bistriţei. Facea parte din oraş, deja. Ne va fi faorte greu să reluăm festivalul după un an de pauză. Totul trebuie să aibă continuitate”, a precizat Şomiţa Harfaş.

"Festivalul Studfest era un eveniment benefic, era un eveniment cultural, era un festival care acoperea toate gusturile. Avem deja schiţată o grafică pentru anul viitor şi sperăm să nu ne mai lăsăm prostiţi, cu ghilimelele de rigoare de domnul primar. Decontăm acum tot ceea ce înseamnă relaţia PNL cu colegii de la PSD, o reglare de conturi între partide ceea ce mi se pare inadmisibil, o relaţie care s-a transformnat într-un joc de-a şarecele şi pisica şi îmi pare rău că s-a ajuns aici. Victimele sunt studenţii din Bistriţa”, a adăugat Marian Radu.

Senatorul Dorin Dobra a mai spus că e trist când într-un oraş ca Bistriţa nu există respect între instituţii, numind Primăria Bistriţa - ,,o primărie autistă”.

"E vorba de respectul pentru instituţia pe care o conduci, e vorba de respectul pentru sistemul instituţional pe care îl conduci, pentru că dacă nu e respect între Dorin Dobra şi Ovidiu Creţu, nu e respect nici între instituţii. Ovidiu Creţu nu mi-a spus niciodată NU. E trist când într-un oraş un senator, întâmplător şi cadru didactic universitar lansează public un apel şi o primărie autistă, de atâtea zvârcoliri folclorice, nu are timp şi de preocupările studenţeşti”, a concluzionat senatorul Dorin Dobra.

Comentarii

27/10/14 14:11
Vizitator

Dobra uita ca in urma cu mai putin de un an cand inca “USL traia” avea sentimente nobile fata de acelasi primar Cretu, pe care astazi il acuza de autism si egoism. Dobra uita ca Cretu ( cacofonie intentionata) a castigat al doilea mandat de primar cu ajutorul liberalilor, care il vedeau ca fiind cel mai bun. De aceea ar trebui sa fie un pic mai retinut si sa mediteze la raul facut. Eventual sa citeasca “Apelul catre lichele” a lui Gabriel liiceanu care este mereu actual:
“Sunteti putini in mijlocul acestui popr, de vreme ce el s-a putut regasi peste noapte cu o asemenea forta si gratie; si totusi multi, daca ati putut face cu putinta, hrani si cautiona oroarea vreme de 40 de ani. Voua, acestor multi-putini, va adresez urmatoarea chemare:
Lasati o respiratie mai lunga intre ultimul omagiu pe care l-ati scris, intre ultima sedinta in care v-ati exprimat entuziasmul pentru realegerea lui Ceausescu la cel de-al XIV-lea Congres si adeziunea grabita pe care ati venit sa v-o dati in zilele in care timisorenii nu terminasera sa-si ingroape mortii si in care sangele de pe bulevardul Magheru si din Piata Palatului nu se zvantase inca.
Nu mai strangeti o vreme, barbateste, mana colegilor vostri si nu-i mai priviti senini in ochi. Lasati sa se intrevada o urma de sfiala in privirea voastra. Fiti o vreme stingheri.
Nu mai apareti la televiziune.
Nu mai scrieti in ziare.
Nu va mai ridicati glasul decat pentru o scurta cainta, caci altfel il ridicati din nou in miciuna.
Lasati cuvintele sa spuna ceea ce spun; nu mai folositi o vreme vorbele “demnitate”, “libertate”, “constiinta”, “dreptate”, “popor”. Nu asasinati aceste cuvinte.
Renuntati la alibiuri morale spunandu-va ca ati facut neincetat raul ca sa puteti face din cand in cand binele.
Sa nu va fie frica, ci doar, din cand in cand, o lunga si insuportabila rusine. Cautati un parinte care si-a pierdut in zilele acestea copilul si cereti-i iertare. Intrati in noul an meditatitivi. Si aprindeti o lumanare pentru cei morti si pentru voi.
Iar daca veti da curs acestei chemari, veti inceta sa fiti lichele si veti primi recunostinta noastra. Va vom iubi.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5