Ovidiu Creţu: Studfest-ul a fost organizat politic. Cei care l-au organizat politic au avut o jenă în a veni să ceară bani de la Primăria Bistriţa

Senatorul Dorin Dobra a anunţat, într-o conferinţă de presă, că ediţia a IV-a a festivalului studenţilor bistriţeni - Studfest nu va mai avea loc anul acesta. Potrivit acestuia, motivul îl reprezintă managementul egoist din cadrul Primăriei Bistriţa. ,,Dacă nu e respect între Dorin Dobra şi Ovidiu Creţu, nu e respect între instituţii”, a spus senatorul Dorin Dobra.


Contactat telefonic, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat pentru cotidianul Răsunetul, că festivalul studenţilor bistriţeni – Studfest a fost organizat politic, de aici jena organizatorilor de a cere bani publici, că nu a existat nicio întâlnire în acest sens, iar pe viitor Studfest-ul va fi organizat de Primăria Bistriţa.


Jurnalist: Domnul senator Dorin Dobra ne-a anunţat într-o conferinţă de presă că ediţia a IV-a Studfest nu va mai fi organizată anul acesta. Vreau să ştiu dacă a avut loc întâlnirea între dumneavoastră şi senatorul Dorin Dobra pe această temă, întâlnire anunţată în urmă cu trei săptămâni tot într-o conferinţă de presă.


Ovidiu Creţu: De la data respectivă, m-am întâlnit o singură dată cu domnul senator la el, la bloc, când i-a trebuit să modificăm amenajarea parcărilor. În rest, nu m-a întrebat de nimic altceva. Niciodată. Nu am discutat un alt subiect. Când m-a sunat, m-am deplasat până acolo să văd situaţia la faţa locului, mi-a arătat că ar trebui tăiată o parte din trotuar să se facă două locuri de parcare, i-am zis e în regulă, am dat dispoziţie să se facă aşa, dar nicio o altă abordare.


Senatorul Dorin Dobra a spus, citez: „au pierdut studenţii în tumultul acesta general, 100% politic şi mult prea pasional. Dacă nu e respect între Dorin Dobra şi Ovidiu Creţu, nu e respect nici între instituţii. Ovidiu Creţu nu mi-a spus niciodată NU. E trist când într-un oraş un senator, întâmplător şi cadru didactic universitar lansează public un apel şi o primărie autistă, de atâtea zvârcoliri folclorice, nu are timp de atâtea şi de preocupările studenţeşti”. Cum îi răspundeţi?


Ovidiu Creţu: O să ne ocupăm noi, cei din Primăria Bistriţa şi de festivalul studenţilor bistriţeni, pentru că văd că cei care s-au ocupat până acum de acest festival aşteaptă acum să îi rugăm să primească bani de la noi.


Domnule primar, Studfestul se va mai organiza sau nu?


Ovidiu Creţu: Studfest-ul a fost organizat politic. Acum, cei care l-au organizat politic au avut o jenă în a veni să ceară bani de la Primăria Bistriţa. Şi din cauza asta nu au venit să discute organizarea Studfest. Dar, ne vom ocupa noi cei din Primăria Bistriţa de acest festival. Nu ştiu dacă vom apuca anul acesta, dar de anul viitor îl vom organiza noi prin Direcţia de Cultură.


Tot în conferinţa de presă, s-a vehiculat idea că studenţii din Bistriţa sunt victimele jocului politic dintre PSD şi PNL.


Ovidiu Creţu: Aş putea spune că studenţii au fost atraşi într-o chestie politică, când a fost organizată, acum trei ani, prima ediţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5