Dorin Dobra: Sorin Ilieşiu trăieşte într-o lume paralelă

Pentru domnul Ilieşiu, până luni, am avut toată stima necesară unui om de culte şi de litere, dar eu am plecat de la premisa că domnul Ilieşiu e treaz tot timpul, şi am greşit, ajungând astăzi la concluzia că domnia sa a trăit într-o lume paralelă, neadaptată la minimele cerinţe ale unui partid, chiar liber din acest punct de vedere. Demersul său de tot penibilul şi-a găsit răspunsul în şedinţa de marţi seara, a declarat senatorul PNL Dorin Dobra în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia demersurile liderului PNL Crin Antonescu de a atrage în partid reprezentanţi de seamă ai societăţii civile ,,se transformă cu fiecare zi într-un semieşec”. Dobra a făcut referire şi la Sorin Roşca Stănescu şi Tudor Barbu.

,,Constat cu amărăciune că demersurile liderului meu Crin Antonescu şi ale partidului meu de a extrage sau a atrage din societatea civilă reprezentanţi de seamă se transformă cu fiecare zi într-un semieşec. O intenţie pozitivă, ci şi obligatorie a unui lider respectabil, iată duce la acest tip de rezultate. Vă reamintesc aici rapid, Sorin Roşca Stănescu, respectabil ziarist independent, Tudor Barbu, respectabil intelectual, şi mai nou Sorin Ilieşiu, respectabil cineast şi membru al societăţii civile. Îmi pare nedrept faţă de Crin Antonescu că eforturile lui de a aduce tot timpul societatea civilă în mijlocul dezbaterii să se termine, de regulă, în acest fel. Îi admir preocuparea neobosită de a o face şi nerenunţarea la acest lucru. Dacă acestea sunt răspunsurile, probabil că într-o zi şi domnia sa va renunţa”, a subliniat senatorul PNL Dorin Dobra.

Senatorul Sorin Ilieşiu a anunţat în această dimineaţă, într-o a treia scrisoare deschisă trimisă colegilor, că a demisionat din Partidul Naţional Liberal, după ce Crin Antonescu a propus excluderea sa.

,,Demisionez aşadar, considerând că nu mai există nicio speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcută de domnul preşedinte", spune Sorin Ilieşiu într-o scrisoare deschisă.

Acesta mărturiseşte că nu se aştepta ca 65 din cei 67 membri ai Biroului Politic Naţional al PNL să voteze pentru excluderea sa din partid, la propunerea lui Antonescu. Sorin Ilieşiu spune că a fost surprins şi să fie catalogat „nătărău” de liderul PNL şi preşedinte al Senatului.

"Nu mă aşteptam ca preşedintele Senatului României să mă numească 'nătărău', respectiv neghiob, nătâng, gogoman sau dobitoc, pentru ca apoi să dispună excluderea mea - atât ca secretar cât şi ca simplu membru - din Comisia pentru Cultură şi Media, fiind singurul parlamentar doctor în Cinematografie şi Media (Magna cum laude), autor a trei cărţi de specialitate de nivel academic şi al unor documentare apreciate, precum filmul Apocalipsa după Cioran (realizat împreună cu domnul Gabriel Liiceanu)", a mai consemnat Sorin Ilieşiu în scrisoarea sa, conform Agerpres.

El trimisese marţi dimineaţa o scrisoare deschisă adresată colegilor din PNL în care propunea organizarea unui Congres extraordinar, ca preşedintele formaţiunii Crin Antonescu 'să facă un pas în spate', iar conducerea partidului să îi fie încredinţată lui Călin Popescu Tăriceanu. Propunerea sa a fost una singulară, liberalii sibieni delimitându-se de iniţiativa acestuia şi comunicând că susţin echipa formată din preşedintele Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis.

Ilieşiu a solicitat săptămâna trecută sprijinul colegilor din organizaţia sibiană pentru a candida la europarlamentare, dar aceştia s-au opus, spunând că ei doresc un candidat din Sibiu, ştiut fiind faptul că Ilieşiu a candidat pentru funcţia de senator de Sibiu, la solicitarea conducerii centrale de la Bucureşti.

Comentarii

25/02/14 12:56
U.Selescu

D-le Dobra,aveți dreptate că d-l Ilieșiu trăiește într-o lume paralelă și mă bucur că apreciați asta în articolul dvs. Dar,vă întreb cu aceeași sinceritate, care nu sunt paraleli ? Doi dacă sunt înhămați și trag la aceeași căruță,sunt deja paraleli. Politicienii în general trăiesc într-o lume paralelă cu realitatea și asta este foarte regretabil. Stați liniștit că paralelismul este deja o maladie națională și că sunt contaminate toate partidele de pe eșicherul politic.Aveți cumva impresia că politicienii paraleli cu cei din partidul lor și paraleli cu paralelii din alte partide,transpiră pentru binele poporului ? Cunoașteți deja răspunsul „NU”! Vedeți toată brambureala politică actuală și analizați dacă nu avem dreptate noi privitorii și cititorii .Sincronizarea în acțiuni a politicienilor esta una de fațadă și se face de ochii presei și a televiziunilor. A dovedit asta cu prisosință și USL-ul, iar liderii au demonstrat că sunt paraleli unii față de alții. Așa că d-l Ilieșiu nu este o excepție. Noțiunea de paralelism este de domeniul matematicii și atunci ar trebui să înțelegem că politicienii sunt prin definție și matematicieni. Bine ar fi !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5