Doris Moldovan, de Ziua Naţională, la Alba Iulia, alături de preşedintele Klaus Iohannis

Doris Moldovan a sărbătorit anul acesta la Alba Iulia, în oraşul unde s-a înfăptuit marele act istoric, Ziua Naţională a României.
"Alături de mii de romani am sărbătorit Ziua Naţională a României în oraşul Unirii . Emoţie, multă bucurie ... Cu adevarat sărbatoare. Prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis a fost salutată de către cei prezenti cu ropote de aplauze. La mulţi ani , România ! " transmite vicepreşedintele PNL, Doris Moldovan. " Mi-am dorit demult să fiu prezentă la Alba Iulia de 1 Decembrie. Şi anul acesta aşa s-au legat toate. încât am ajuns. Am simţit vibraţiile sufletelor a mii de români sin toată ţara. momente unice, pe care nu ai cum să le uiţi" ne-a declarat Doris Moldovan.
...................
Președintele ales, Klaus Iohannis, a participat la Alba Iulia la manifestările oficiale desfășurate în interiorul Cetății Alba Carolina, cu prilejul Zilei Naționale. Iohannis le-a urat "La mulți ani" celor prezenți, el fiind apoi aplaudat de mulțimea de câteva sute de persoane. Președintele ales a fost întâmpinat cu pâine și sare și cu palincă de către un grup de localnici îmbrăcați în costume populare, apoi el a stat de vorbă cu câțiva veterani de război și a primit drapelul ștafetei 'Stele pentru Veterani', constituită din 130 de militari care au pornit spre Alba Iulia încă din 24 noiembrie din 21 de garnizoane din țară. Iohannis a înmânat apoi drapelul directorului general al Muzeului Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu.
Președintele ales a depus câte o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul, primul unificator al celor trei țări românești și la bustul Regelui Ferdinand, primul suveran al României Mari.
Klaus Iohannis a participată la Te Deum-ul oficial la Catedrala Reîntregirii unde au fost prezente peste 1.000 de persoane în acest sens fiind amenajat un podium în fața Catedralei Reîntregirii, transmite Agerpres.
"În perspectiva aniversării a o sută de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă obiective naționale. Obiective naționale legate de locul ei în Europa și în lume, obiective legate de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor între regiuni, de conectarea la Europa prin infrastructură, obiective naționale legate de educație, obiective naționale legate de reformarea instituțiilor publice, care servesc cetățenii. Aniversarea a o sută de ani ne va găsi nu doar cu asemenea obiective asumate, ci și cu etape deja parcurse în atingerea lor", a afirmat Klaus Iohannis.
Președintele ales a subliniat că pentru atingerea acestor obiective e nevoie înainte de toate de redescoperirea încrederii. "Suspiciunea permanentă, îndoiala, teama, nesiguranța, ne-au îndepărtat unii de alții mai ales în ultimii ani. Ne-au făcut să vedem adversari acolo unde puteam vedea parteneri, ne-au făcut să stăm deoparte acolo unde puteam fi implicați, ne-au făcut să fim rezervați acolo unde puteam construi, ne-au făcut să lucrăm singuri fiecare acolo puteam lucra de fapt în echipă", a afirmat Iohannis. El a subliniat că fără redescoperirea și reconstrucția încrederii, se vor repeta la nesfârșit aceleași experiențe.
Iohannis a apreciat că provocările care stau în fața noastră astăzi sunt de altă natură decât cele din trecut. dar nu mai puțin dificile. "Națiunea română va fi puternică prin unitatea ei, națiunea română va fi puternică prin refacerea încrederii, iar fiecare dintre noi are un rol în această construcție", a spus Iohannis.
Președintele ales a arătat că partidele politice vor trebui să înțeleagă că indiferent de competițiile pe care le dau o dată la patru ani, au datoria de a-și reprezenta națiunea de cetățeni. El a afirmat că oamenii politici vor trebui să înțeleagă că indiferent de cum au făcut lucrurile în trecut, de acum înainte au datoria de a privi în primul rând spre obiectivele naționale.
"Obiectivele personale nu pot fi deasupra celor comune. Obiectivele de etapă nu înseamnă nimic fără obiectivele pe termen lung", a menționat Iohannis. El a adăugat că "viitorul nu ni-l construim în funcție de circumstanțe, ci printr-un act de voință".
El a spus și că în calitate de președinte al României își propune să redescopere împreună cu cetățenii ideea de unitate națională. "Suntem astăzi o națiune de cetățeni care a arătat în fața întregii lumi că prețuiește valorile democrației, are curaj și că își dorește o schimbare", a menționat președintele ales.
Klaus Iohannis a afirmat că 1 Decembrie este nu doar Ziua Națională a României și celebrarea unui moment istoric, ci este "ziua simbolică în care se cuvine să reflectăm an de an asupra idealului de unitate națională". "La 96 de ani după acel moment (1 Decembrie 19918) putem vorbi din nou despre unitate națională, dar cu alte semnificații", a concluzionat el.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5