Drumul de la „Mãria din Deal” şi mai departe, spre Mureş, asfaltat dupã mai bine de trei decenii
Staff-ul Consiliului Judeţean şi al Instituţiei Prefectului, primari din zona de Cîmpie a judeţului,reprezentanţi ai firmelor de construcţii, ai proiectantului, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, dar şi localnici au participat la recepţia lucrărilor de modernizare de pe DJ 173 (Ocniţa-Milaş-limită de judeţ Mureş). Lucrările au început undeva în 2013, fiind asfaltaţi 12,2 kilometri, investiţia de 14 milioane lei fiind finanţată de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi din bugetul Consiliului Judeţean.
Promisiunea asfaltării acestui tronson de drum a fost făcută undeva înainte de Revoluţie, povestea primarul Iosif Gabor din Milaş, însă cei de pe Valea Şieului au avut „pile” mai mari la primul secretar şi a fost modenizat drumul dintre Teaca şi Posmuş. După 35 ani, a venit şi rândul acestui drum judeţean, motiv pentru care edilul din Milaş a ţinut să fie tăiată panglica inaugurală, iar oaspeţii să fie primiţi cu pâine şi sare.
„Inaugurăm o investiţie extrem de importantă pentru zona de Câmpie de judeţului, care foarte mulţi ani a fost vitregită, nefiind o zonă interesantă electoral, pentru că sunt comunităţi mici. Nu s-a gândit nimeni să facă investiţii de anvergură aşa cum am făcut noi. Mă bucur că angajamentele luate împreună cu domnul prefect, cu Dorin Popescu, cu ceilalţi colegi ai mei în 2012, când am candidat pentru diferite poziţii în Consiliul Judeţean, de a deschide axele de comuncaţie între judeţul Bistriţa-Năsăud şi judeţele limitrofe sunt finalizate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Potrivit acestuia, pentru anul viitor, investiţiile în infrastructura judeţului, în zona de câmpie vor viza tronsoanele Archiud-Sânmihaiu de Câmpie, dar şi Visuia-Silivaşu de Câmpie.
În calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie, Dorin Popescu (vicepreşedinte al CJ BN)a ţinut să remarca calitatea lucrărilor efectuate de ARL,
Prefectul Ioan Ţintean: Infrastructura va determina revitalizarea zonei de câmpie
Prefectul Ioan Ţintean, om al Câmpiei, a punctat în mesajul său faptul că această investiţie a fost promisă şi de pe vremea când era deputat al acestei zone. „De pe atunci făceam promisiuni că voi face tot ce pot ca să construim ceva şi să consolidăm, într-un fel, infrastructura din această zonă, pentru ca viaţa oamenilor să fie mai bună. Cred că acestea sunt măsurile prin care vom reuşi, domnilor primari din zona de Câmpie, să aducem oamenii înapoi, să fie interesaţi de lucratul pământului şi de înfiinţarea unor ferme europene şi să valorificăm, aşa cum se tot vorbeşte, resursele locale”, a explicat prefectul Ţintean, de latfel unul dintre susţinătorii acestei zone a judeţului.
Înaltul funcţionar public a felicitat toţi factorii responsabili care au conlucrat pentru ducerea la bun sfârşit a acestui proiect. „Acum se poate constata, cu ochiul liber, de ce a fost această rămânere în urmă, pentru că nu exista drum, pentru că, deşi trăiau deasupra gazului, nu exista reţea de gaz suficientă, pentru că încă mai avem de extins reţele de curent, pentru că apa s-a introdus de-abia în ultimii ani. Toate aceste utilităţi cred eu că vor determina pe unii tineri să revină în zona în care s-au născut, alţii să vină să se aşeze aici pentru dezvoltarea unor afaceri”, s-a arătat optimist Ioan Ţintean.
Iosif Gabor (primar Milaş): Credeam că nu o să mai văd vreodată asfaltat acest drum
„După 35 ani, văd şi eu acest drum asfaltat. Credeam că nu o să-l mai văd vreodată. Vreau să mulţumesc preşedinteleui CJ care ne-a promis că face acest drum în următorii 2 ani, peste aşteptări, s-a finalizat în câteva luni de zile. Cred că mai mare mulţumire pentru locuitorii comunei Milaş nu există. Sper ca după acest an să înflorească şi comuna Milaş, pentru că pentru o grămadă de investiţii s-au retras investitorii din cauza acestui drum.
Este cea mai mare realizare pentru comuna Milaş, din ultimii ani”, a remarcat Iosif Gabor, primar non-stop la Milaş, de la Revoluţie încoace.
***
Drum modernizat între Milaş şi Şopteriu
Autorităţile judeţene au recepţionat şi un tronson de 3,5 kilometri pe DJ 162, între Milaş şi Şopteriu, proiect în valoarea de 1,3 milioane lei. „Domnul primar Tomşa de la Urmeniş, de la începutul mandatului meu, m-a rugat să încercăm să găsim o soluţie pentru a lega şi Urmenişul de această reţea de asfalt. Primarul Tomşa, pe proiectele prin PNDR, pe Măsura 322 a asfaltat o reţea de drumuri comunale şi de data aceata, SC Lucrări Drumuri şi Poduri a modernizat 3,5 kilometri de drum dintr-o intersecţie până la Şopteriu”, a punctat preşedintele Radu Moldovan.
De cealaltă parte, primarul Dumitru Tomşa din Urmeniş a remarcat că administraţia judeţeană şi-a respectat promisiunea în ceea ce privşete acest tronson de drum.
„Mulţumim, în numele cetăţenilor comunei, dar mai ales al copiilor din satele Delureni, Şopteriu, Fânaţe, Vlea Mare şi Coşeriu pe care îi transportăm cu două microbuze spre şcoală.
Mai am o rugăminte. De la Delureni până la Şopteriu mai este un kilometru şi jumătate”, a spus primarul Urmenişului.
Foarte probabil această porţiune va fi realizată în 2016, după încheierea unui nou contract-cadru pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene.
Citiţi şi:
- Româneşte de purtat, un festival ce a reunit fiii Urmenişului şi artişti. Preşedintele Radu Moldovan şi vicepremierul Daniel Suciu, alături de primarul Dumitru Tomşa
- Pesta Porcină Africană, confirmată într-o exploatație de porci domestici, la Delureni!
- Sărbătoare la Șopteriu, inaugurarea Căminului Cultural
- Grădiniţă, cămin cultural şi drumuri asfaltate, printr-un proiect european, la Milaş
- Dumitru Tomşa: Avem proiecte majore în reţele de apă, drumuri agricole, la dispensar şi căminele culturale din satele Urmenişului
Adaugă comentariu nou