Elevi și profesori de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Năsăud, în mobilitate în Hortiatis, Grecia

În perioada 27 – 31 martie a avut loc a cincea mobilitatea din cadrul proiectului Erasmus+ ,,The joy of exploring cultural heritage with new educational methods” în Hortiatis, Grecia, tematica mobilității fiind muzica și dansul. La această mobilitate au participat 4 elevi și 2 profesori de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Năsăud alături de profesori și elevi din celelalte țări partenere: Polonia, Spania, Lithuania, Turcia. Proiectul urmărește îmbunătățirea calitatea predării prin utilizarea hărților mentale și teoriei inteligențelor multiple și conștientizarea sentimentului de apartenență la o comunitate europeană.
În prima zi a mobilității, am vizitat peștera Alistrati Cave. Dimensiuninile și formele stalactitelor și stalagmitelor, a coloanelor, draperiilor formate sau alte forme neobișnuite ne-au impresionat profund. Impresionantă este și înălțimea pereților din interiorul peșterii (în unele locuri, săli 60 – 80 metri). Ziua a continuat cu vizitarea vechiului oraș Kavala.
A doua zi a mobilității a debutat cu urări de bun-venit din partea reprezentanților școlii gazdă, momente artistice de teatru, muzică și dans. Elevii au confecționat, în cadrul unui workshop, instrumente muzicale utilizând materiale din natură, materiale reciclabile. Asociația Culturală Hortiatis ne-a oferit un concert pop și o reprezentație de dansuri populare tradiționale.
Marți, a treia zi a mobilității, a fost dedicată vizitării centrului istoric al orașului Salonic și al unor obiective turistice emblematice pentru acest oraș: Biserica Sfântul Dumitru, Arcul lui Galerius, Rotunda, Turnul Alb, Piața Aristotel.
Cea de-a patra zi a mobilității a fost marcată de activități specifice tematicii acestei mobilități și a proiectului, în general. Elevii au participat la un workshop despre inteligențele multiple, iar profesorii au învățat dansuri tradiționale grecești. Ziua a continuat cu prezentarea temelor realizate de către elevi în cadrul workshop-ului despre inteligențele multiple, dar și cu prezentarea filmulețelor realizate pentru această mobilitate de către toți partenerii pe tema,,O zi din viața unui adolescent”. A urmat evaluarea finală a întâlnirii și înmânarea certificatelor de participare.
În ultima zi a mobilității, elevii și profesorii din țările partenere au vizitat Biserica Agios Georgios și Mănăstirea Schimbarea la Față.
Elevii și profesorii au fost încântați de activitățile desfășurate pe meleagurile grecești. Toate experiențele de învățare au fost împărtășite cu ceilalți colegi, elevi și profesori, de la școala noastră, dar și de la alte școli.

Coordonator proiect,
Prof. Ioana Cira

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5