Emil Neia Lăcătuş: Copiii romi vor fi încurajați să citească! Bibliobusul va ajunge în zece localităţi

Asociația Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud pregătește la această oră un eveniment pe cât de interesant, pe atât de inedit. Este  vorba de încurajarea lecturii în comunitățile și școlile  în care există o pondere mare de romi. Potrivit președintelui Emil Neia Lăcătuș,  această  acţiune  se  va  desfășura  în baza  parteneriatului încheiat de Asociația Partida  Romilor Pro-Europa, sucursala Bistrița-Năsăud cu Inspectoratul Școlar Judetean și Biblioteca Județeană”George Coşbuc”.  

Lansarea acțiunii va avea loc marţi, 20 noiembrie, ora  14.00, la Biblioteca Județeană “George Coşbuc” în sala de conferințe. La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor publice locale, Inspectoratului Școlar Județean - inspectorul pe  problema minorităților  Balazs Denes, lideri ai Partidei Romilor din marile comunități de romi, mediatori sanitari, experți  din cadrul primăriilor.

”Așteptăm foarte mulți elevi și studenți, aceștia fiind sprijiniți foarte mult de Partida Romilor cu recomandări pentru locurile destinate etniei noastre în licee, școli profesionale și în universități. Eu mi-am propus să vorbesc despre rolul și importanța educației în rândurile copiilor de romi”, a spus președintele Emil Neia Lăcătuș.

Important de știut

Acțiunea se desfășoară în perioda 15.11.2018 -15.12 2018, deplasările urmând să fie asigurate cu bibliobusul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, fiind vizate şcolile din comunităţile cu pondere mare de romi: Lechința, Teaca, Budacu de Jos, Dumitrița, Șieu Măgheruș, Petru Rareș, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, Rodna, dar și orașul Năsăud.

De asemenea, spune Emil Neia Lăcătuș, Inspectoratul Școlar Județean va facilita accesul în școlile selectate în cadrul acestui proiect, iar Biblioteca Județeană asigură transportul și cărțile, dar și personalul de specialitate.

”Toată lumea trebuie să știe un lucru foarte important – cărțile se vor împrumuta pe baza unei fișe, urmând să fie înapoiate. Tot în cadrul acțiunii noastre, în fiecare școală selectată va fi organizat un concurs de eseuri cu tematică dată, toți elevii câștigători urmând să fie premiați pe data de 15 decembrie, în cadru festiv, la Bibioteca Județeană, locurile I, II și III vor primi premii, dar şi ceilalţi elevi participanţi vor primi un cadou”, a concluzionat președintele Partidei Romilor BN, Emil Neia Lăcătuș. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5