Emoţii pentru Flavius de la Hara, 20 de ani de la absolvirea liceului

Liviu cred că e un elixir al tinereţii, te întorci după 20 ani şi te simţi ca la vârsta de 18 ani

Solistul trupei Hara, Flavius Buzilă, preşedinte Asociaţia Culturală Artistică Hara, se întâlneşte mâine cu colegii şi profesorii la 20 de ani de la absolvirea liceului: " Acum 20 de ani ieșeam pe poarta liceului beți de fericire că luasem bac-ul și îndreptându-ne către drumuri de nimeni știute, dar care, spuneam noi, nu vor rupe niciodată acea frăție de spirit unică! Acum ne întoarcem în timp și am vrea să fiți și voi, ca noi, pentru câteva minute, elevi La Liviu!”.

Iată ce spune Flavius într-un interviu publicat, în exclusivitate, în ziarul nostru:

-Cum au fost anii petrecuţi la Liviu Rebreanu?

Flvius Buzilă: Urâţi... (râde) foarte faini. Acum când mă uit în oglindă şi văd cât de repede au trecut … incredibil de repede! Mi-am dat seama că într-adevăr are ceva locul ăsta: are spirit, are stare. A fost foarte fain deşi erau nişte vremuri mai stricte. Într-a 12-a am făcut ce-am vrut., bine cu reguli. Am reuşit să combinăm foarte fain utilul cu plăcutul. A 9-a si-a 10-a eram mai mici , mai mult eram preocupaţi de şcoală, de note. A fost foarte faină, prima notă de 2 luată la chimie pentru copiat. Si nici nu am copiat. Era colega din spate care răsfoia cartea. La ora de mate trebuia sa ai uniforma completa. Dacă veneai cum spunea el, ora era superbă, era extraordinar…am stat de vreo două ori la uşă că n-am avut matricolă. Iar teza la mate,un moment crucial.( Râde) Şi am terminat clasa a 12-a tot cu un 2 luat tot la chimie pentru suflat. Eram aşa ca un haiduc. Băi! Am luat 2 pentru colegul meu (Râde). Am luat si doua palme pentru părul lung. Şi nu o sa uit niciodată mirosul plăcintei. Avea un miros de brânză amestecat cu petrol.Cred că le ţineau în lăzi de plastic lângă ceva combustibil… Uită-te cum am ajuns să-mi aduc aminte cu placere.

- Ce imagini vă trec prin minte când vă gandiţi la aceea perioadă ?

Flavius Buzilă: Ahhh.... păi multe si dinastea pe care le-am pus în cântec: parcul, chioşcul... astea extra. În interior, îmi amintesc foarte bine clasele. Dar chioşcul era o nebunie. Avea o bară pe mijloc ca să delimiteze rândurile... şi era aşa o nebunie acolo! Aveam o relaţie specială cu vânzătoarea. La un moment dat a dat cu nişte eugenii după noi. Era o doamnă un pic mai în vârstă şi o isterizam, săraca.

- Ce simţiţi acum când vă întoarceţi «la noi, la Liviu» ?

Flavius Buzilă: Foaaarte multă nostalgie, dar amestecată cu bucurie. Adică nu-i o nostalgie bolnăvicioasă. E foarte multa bucurie. Liviu cred că e un elixir al tinereţii, te întorci după 20 ani şi te simţi ca la vârsta de 18 ani.

- Dacă aţi putea întoarce timpul ce anume aţi schimba din viaţa de elev?

Flavius Buzilă: Nimic. Chiar nimic, pentru că eu cred că aşa a fost să fie şi bine că a fost aşa. Acum când mă uit după 20 de ani îmi dau seama că toate experienţele prin care am trecut m-au ajutat foarte mult.Pot să spun că m-a marcat mai mult experienţa din liceu decât cea din facultate.
( Popa Adelina,Simionca Bianca,Vasilca Nora)

Iată Imnul compus la centenar de Flavius şi colegii lui:

LA NOI, LA LIVIU

Text, muzică: Rebrenist Flavius Buzilă, Formația Hara

“De-aș fi o frunză, cât mi-aș dori/Să mai ajung la copacul din care am plecat într-o zi./De-aș fi o floare, ce mult aș vrea/Să fiu iarași bobocul din ploaie ce soare visa…/Uuu..

De-aș fi un cântec, cât mi-aș dori/Să mai ajung la chitara ce m-a fermecat într-o zi./De-aș sta de vorbă cu Dumnezeu/I-aș da tot să-mi mai dea o dată, doar odată, anii de liceu.

O, și ce n-aș da, să pot să dau timpu-napoi,/ Și ce n-aș da, să fiu iar la Liviu cu voi./Și ce n-aș da printre real și uman,/Să visăm, și să fim nebuni și să nu uităm o sută de ani,/Cum e la Liviu..

Poarta cu vise, strada cu tei,/Caut iubirea pe bancă în parc sau la chioșc dacă vrei,/Banca din spate, testul final,/Versuri uitate și teza la mate și ultimul bal.

Uuu, și ce n-aș da, să pot să dau timpu-napoi,/Și ce n-aș da, să fiu iar la Liviu cu voi./Și ce n-aș da printre real și uman,/Să visăm, și să fim nebuni și să nu uităm o sută de ani,/Cum e la Liviu..”

Cum a concertat formația Hara la Colegiul Național “Liviu Rebreanu” cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea școlii, puteţi urmări aici:

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5