Emoții și speranțe într-un an mai bun, la Școala Gimnazială Lucian Blaga din Bistrița. Directorul Marius Mureșan: Educaţie de cea mai bună calitate, în siguranță!

Clopoţelul a sunat în acest an cu două zile înaintea tradiţionalei date de 15 septembrie, însă pentru mulţi dintre copii şi dascăli a fost o bucurie reîntâlnirea. Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Bistriţa și-a așteptat elevii și cadrele didactice în condiții la standarde europene. Peste 600 de elevi vor învăța într-o școală “ca afară”, în urma proiectului de reabilitare și dotare finanțat din fonduri europene.

Festivitatea de deschidere a anului școlar a fost gândită în două etape, pentru clasele primare și cele din ciclul gimnazial, tocmai pentru respectarea normelor sanitare. Directorul Marius Mureșan, directorul adjunct Daniela Hudrea, învățătoare, diriginți și profesori i-au întâmpinat pe elevi și părinți cu zâmbete și încrederea că împreună vor putea fi depășite și aceste vremuri mai dificile.

“Păşim în acest an şcolar pe care ni-l dorim cu toţii mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţa şi speranţa într-o lume mai bună, plină de oameni voioşi şi sănătoşi. Ca la fiecare început de an şcolar, cadrele didactice ale şcolii noastre vă întâmpină cu sufletele deschise, cu urări de bine, atât pentru cei mari cât şi pentru elevii din clasele pregătitoare care calcă pentru prima dată pragul şcolii noastre.

Acest an debutează, din păcate, la fel ca şi cel precedent, în condiţii de nesiguranţă din punctul de vedere al desfăşurării cursurilor, din cauza virusului existent. Cu toate acestea, noi vă asigurăm că în şcoala noastră au fost luate toate măsurile de siguranţă ce se impun din punct de vedere igienico-sanitar, "învăţarea în siguranţă" fiind, de altfel, motto-ul acestui an şcolar”, a transmis directorul Marius Mureșan.

În mesajul său, directorul unității de învățământ a subliniat implicarea deosebită pe care au avut-o în reabilitarea şcolii primarului Ioan Turc şi a viceprimarului Sorin Hangan, fără de care, probabil, termenul lucrărilor s-ar fi prelungit.

“Le mulţumim pe această cale pentru bucuria făcută nouă, putând astfel debuta în anul şcolar 2021 - 2022 în clădiri foarte bine puse la punct, modernizate, cu o bază materială performată pentru cerinţele unui
învăţământ de calitate. Avem o şcoală modernă, primitoare, curată, dotată corespunzător, investiţie făcută pentru voi, voi copiii noştri, speranţa viitorului nostru, a acestei ţări. Suntem convinşi că eforturile noastre şi serviciile educaţionale de calitate oferite de către profesorii noştri vor da roade
”, a spus prof. Mureșan.

Acesta le-a spus elevilor să considere Şcoala Gimnazială Lucian Blaga drept “a doua casă”, să respecte cadrele didactice care sunt “părinţii” lor pe toată durata cursurilor în fiecare zi. “Şcoala şi educaţia pe care o primiţi aici vă pregătesc pentru viaţă. Nu trebuie decât să ascultaţi şi să învăţaţi cât mai mult şi cât mai bine. Cunoştinţele acumulate în şcoală sunt PAŞAPORTUL vostru pentru viaţă”,  a adăugat prof. Mureșan, mesaje de susținere și apreciere venind către părinți și colegii de la catedră.

Gânduri de început de an școlar au fost transmise de către directorul adjunct Daniela Hudrea, în timp ce subinspectorul Alexandru Prundar de la IPJ BN a prezentat recomandări pentru elevi, Poliția fiind un partener de nădejde al educației.

Succes tuturor!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5