Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul, la hramul Parohiei Beclean III din Podirei

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit sâmbătă, 16 octombrie 2021, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cartierul Podirei al orașului Beclean (Parohia Beclean III), cu prilejul prăznuirii hramului.
De la ora 10:00, pe un podium special amenajat în proximitatea bisericii, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, starețul Mănăstirii Pantocrator, protosinghelul Luca Gheberta, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Alin Pop, precum și alți preoți invitați.
După citirea pericopei evanghelice în care este ilustrată pilda celor zece fecioare, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, explicându-le credincioșilor prezenți că timpul pocăinței este astăzi, pentru că nu știm ziua când va veni Domnul.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Synavlia”, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea.
La finalul Sfintei Liturghii, PS Episcop-vicar Benedict a oficiat slujba Parastasului pentru odihna sufletului Preasfințitului Părinte Vasile Flueraș (Someșanul), Episcop Emerit și fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în perioada 1998-2019.
Scurt istoric
Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Beclean III este recent înființată, în cartierul Podierei, acolo unde în ultimii ani au fost ridicate peste 400 de locuințe.
Potrivit preotului paroh Alin Pop, lăcașul de cult al parohiei este în construcție. Până când va fi terminat, credincioșii se roagă într-un paraclis amenajat în curtea bisericii.
Piatra de temelie a lăcașul de cult, închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost pusă în toamna anului 2008. Biserica se va construi în stil bizantin, în formă de cruce greacă, cu două abside, un turn mare la cupolă și două turnuri mici la intrare.
 
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5