Episcopul-vicar Benedict Bistriţeanul, la resfinţirea bisericii din Agrieş. Parohul Ionuț Mitruț Pop-Ursu, hirotesit sachelar

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 30 mai 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității parohiale din Agrieș.
La intrarea în sat, conform tradiției, ierarhul a fost întâmplinat cu o caleașcă și de călăreți îmbrăcați în costume tradiționale, specifice Văii Țibleșului, care l-au însoțit până în fața bisericii parohiale.
De la ora 8:30, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat slujba de resfințire a lăcașului de cult, cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care, în ultima perioadă, a trecut printr-un amplu proces de reabilitare.
În continuare, la Altarul de vară din curtea bisericii, Episcopul-vicar a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat că asemenea femeii samarinence, fiecare dintre noi este provocat de Dumnezeu la un dialog sincer, care să ne pună pe drumul cel drept.
Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pe parohul Ionuț Mitruț Pop-Ursu. De asemenea, diplome de aleasă cinstire le-a acordat membrilor Consiliului Parohial și celor care și-au oferit sprijinul în reabilitarea bisericii din sat.
La finalul slujbei, părintele paroh, în numele credincioșilor, a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i un omofor și un epitrahil, realizate de credincioasele parohiei.
La Sfânta Liturghie, alături de autoritățile locale și județene, au luat parte credincioșii parohiei, fii ai satului, dar și săteni din localitățile învecinate, majoritatea îmbrăcați în portul tradițional.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3wItczl
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5