Exclusivitate! Vezi cine sunt cele cinci propuneri de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud!

Comisia de cultură a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a stabilit propunerile pe care le va înainta preşedintelui CJ în vederea iniţierii proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud.
Sunt cinci propuneri cu notorietate, care au obţinut performanţe deosebite în activitatea lor, care au “adus plus valoare acestui judeţ” şi care au promovat Bistriţa-Năsăud la nivel naţional şi internaţional. 
 
1. Cultură – Marcel Lupşe  - Doctorat în Arte Plastice la Universitatea de Arte şi Design, Cluj-Napoca, membru în Uniunea Artiştilor Plastici 
 
2. Educaţie  - Liviu Maior (n. 2 octombrie 1940, Beclean ), istoric, ministru al învățământului între 1992-1996, senator în legislatura 1996-2000, ambasador al României în Canada, tatăl lui George Maior (şeful SRI).
 
3. Sport – Lucian Iulian Sânmărtean (n. 13 martie 1980, Bistrița), fotbalist. În prezent joacă la Steaua Bucureşti. A debutat în fotbalul profesionist la echipa Gloria Bistrița, în sezonul de Divizia A 1998-1999. A mai jucat pentru Panathinaikos şi FC Utrecht. În ţară, a ami jucat patru ani pentru FC Vaslui. Este considerat de specialişti cel talentat jucător român de la Hagi încoace.
 
4. Social – prof. univ. dr.h.c Heinrich Schnatmann din cadrul Asociaţiei „Internationales Bildungs und Sozialwerk E.V." – Germania, promoter al mai multor acţiuni sociale, dar şi al parteneriatelor pe care judeţul nostrum le are cu judeţe din Germania.  Universitatea Tehnică Cluj-Napoca i-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa. 
 
5. General de brigadă (rt.) Ioan Birişiu – veteran de război, preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Veteranilor de Război Bistriţa-Năsăud, un erou în viaţă.
 
Proiectul de hotărâre va fi aprobat în şedinţa ordinară din 17 decembrie, iar distincţiile vor fi înmânate într-o şedinţă festivă, programată pentru data de 19 decembrie. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5