Fără ură, cu toleranţă, la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare!
Joi, 03/09/2017 - 07:14
La Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița, s-a desfășurat o activitate amplă de dezbatere publică cu tema ”Fără ură, cu toleranță”. La care au participat elevi din clasele V-VIII ai Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare”, părinți, și cadre didactice.
Tema abordată de elevii claselor a VII-a B și colegi ai lor din clasele a VI-a, sub îndrumarea doamnei profesoare Șular Eugenia s-a încadrat în probele concursului "Fără ură, cu toleranţă", care este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net, susţinute de Ministerul Educației Naţionale. Acest concurs a fost lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017.
Au adus în discuție posibilele cauze ale situaţiilor de bullying, precum şi efectele lor pe termen scurt, mediu şi lung asupra tuturor celor implicaţi, fie că acestea au rolul de victimă, agresor sau martor.
Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial). Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice. Fenomenul „bullying” este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curte, pe străzi și, din păcate, în sălile de clasă și cel mai frecvent în mediul online. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.
Elevii au prezentat posibilele cazuri ale bullying-ului întâlnite de ei, care pot fi obiceiurile care să stopeze aceste fenomene ce încalcă chiar și drepturile copilului. Toate discuțiile lor au fost foarte animate. Aspecte din viața reală a adolescenților au fost surprinse și în două clipuri video, regizate, ecranizate și jucate de elevi ai clasei a VII-a B.
Elevii au drorit ca prin această acțiune să crescă nivelul de informare şi conştientizare cu privire la efectele bullyingului asupra tuturor celor implicaţi, indiferent care este rolul lor în situaţia de agresiune.
Citiţi şi:
- Prima ediţie a Cupei de handbal “Moşul vine în Ştefan”- proiect al Şcolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” din Bistriţa
- Cea de-a doua ediţie a Cupei de handbal “Moşul vine în Ștefan!” – manifestare a spiritului de echipă şi a fair-play-ului
- Deputatul Cristina Iurişniţi: Indiferența ucide suflete și destine! Trebuie să învățăm să luăm atitudine!
- Saptămâna Educației Globale – la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”
- Conferința națională academică,,Bullyingul în mediul școlar”, la Năsăud
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Comentarii
Rus Augustin -
Lun, 16:23
Om de excepție pe care credința nestrămutată l-a stăpânit toată viața indiferent de situațiile pe...
Victor Știr -
Sâm, 18:56
Felicitări, domnule profesor Găurean!
Ați scris un text atât de frumos și emoționant despre...
Simion Șerban -
Sâm, 17:56
La mulți ani cu sănătate!
manu -
Sâm, 11:40
Eu am economisit 30% la prima comanda temu folosind un cod de reducere
Jerry -
Vin, 15:32
Viața nu a fost ușoară cu mine după ce căsnicia mea a fost ruptă când soțul meu a plecat la divorț...
Aniversări
Fie-ne îngăduit preacucernice părinte Anton Viorel Pop, preot la Parohia Ortodoxă Telciu II, să vă adresăm, în ceas aniversar, cele mai alese urări...
În zi aniversară, vă asigurăm Maică VERONICA, stareţa Mănăstirii Dobric, de sinceră și înaltă prețuire.
În zi de naştere, urăm viceprimarului comunei Livezile, FLORIN GRIGA, multă sănătate, împliniri şi bucurii alături de cei dragi!
La mulţi ani!...
Adaugă comentariu nou