Felicitări! Creatoarea Virginia Linul, pr.dr.Maxim Morariu şi prof. Ioan Morariu, noii Cetăţeni de onoare ai comunei Salva

Consiliul Local Salva a aprobat acordarea a trei titluri de Cetăţean de onoare unor personalităţi ale comunei ce fac cinste acestor meleaguri. Doctor în etnologie, Virginia Linul, a promovat frumuseţea costumului popular românesc pe toate meridianele lumii, cunoscute fiind colaborările cu casele de modă de la Paris sau de la New York. Prin linIa tradiţională a reuşit să readucă motivele populare în actualitate de la oameni simpli până la cele mai cunoscute vedete ale ţării, îmbrăcând ţinutele Virginiei Linul.
 
Prin volumul ce vorbeşte despre istoria portului din Ţara Năsăudului ne-a demonstrat priceperea nu doar în practică, ci şi în teorie, de altfel obţinând doctoratul cu notă maximă.
Muzeul tradiţional al Virginiei Linul este locul unde poposesc zilnic turişti ce tranzitează judeţul, ce se află în căutarea frumosului.
 
Părintele Maxim Morariu este doctor în teologie al Universităţii Babeş-Bolyai, în prezent aflându-se la studii doctorale în ştiinţe sociale la Universitatea Pontificală Angelicum din Roma. Este autorul mai multor cărţi ce vorbesc despre spiritualitatea ortodoxă, dar şi coordonatorul unei reviste ce îşi are rădăcinile la Salva, Astra Salvensis. 
 
Profesorul de matematică Ioan Morariu a fost ani de zile directorul şcolii „Tiberiu Morariu” din Salva, iubit deopotrivă de cadrele didactice şi de elevi, din mâna domnului profesor au ieşit generaţii care au ştiut ce înseamnă matematica. A fost colaborator activ la Gazeta Matematică şi coautor al mai multor culegeri de matematică. A susţinut acţiunile Astrei din ţinutul năsăudean,  găzduind două dintre adunările anuale ale Despărţământului Astra, în 1993 şi 2005. 
 
Titlurile vor fi decernate, cel mai probabil, în următoarea şedinţă de consiliu local, ce va avea loc în luna iunie. 
    
    
 

Comentarii

28/05/20 16:38

Felicitări tuturor!
Dar, să-mi fie iertat, în mod special părintelui Maxim (Iuliu-Marius) Morariu!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5