Felicitări ! Ei sunt absolvenţii de 10 ! Emanuel Vasile Puţura şi Paula Iulia Georgeş, şefii de promoţie de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”

Anul 2020 a dăruit doi şefi de promoţie la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, de la cele două profile ale colegiului – real şi uman. Ambii elevi au, pe parcursul celor patru ani de liceu, media generală 10: Emanuel Vasile Puţura şi Paula Iulia Georgeş. Aceştia au transmis mesaje emoţionante la festivitatea online de absolvire a liceului.
„Consider că fiecare dintre absolvenţii de astăzi este o promisiune pentru această generaţie. Depinde de fiecare în parte dacă se va concretiza într-o certitudine sau nu. Un capitol se încheie însă drumul nostru în viaţă de - abia acum începe. Acum un an, în cu totul alte împrejurări sociale, am avut onoarea de a mă adresa persoanelor prezente la festivitatea de absolvire a generaţiei 2019. Atunci am apelat la un citat al lui Immanuel Kant: „Un popor fără cultură e un popor uşor de manipulat”. O marcă importantă a lipsei de cultură este incapacitatea individului de a susţine opinii proprii. Nu putem vorbi de schimbare fără idei noi, fără a înţelege societatea în care trăim. Consider liceul un pas important pentru formarea acestui bagaj cultural pentru fiecare dintre noi. Le mulţumesc tuturor profesorilor cu care am avut onoarea de a studia. Menţionez doar pe trei dintre ei, care au un rol important în formarea mea: domnul profesor Niculae Gălăţan, dirigintele şi profesorul meu de informatică, domnul profesor Ivănescu, care mi-a insuflat o mare pasiune pentru matematică, şi domnul profesor Vasile Filip cu care am învăţat limba română. Mulţumesc părinţilor mei şi colegilor de generaţia fără de care nu ar fi fost la fel. Urez mult succes colegilor mei de generaţie la examenele care vor urma, să ne vedem cât de curând împliţi şi fericiţi”, a declarat Emanuel Vasile Puţura.
„Am muncit din greu. Au fost patru ani de neuitat şi mă întreb chiar am ajuns aici? Prea repede. Vreau să ne întoarcem în prima zi de liceu, la întâlnirea cu noii colegi care aveau să devină prieteni pe viaţă. Cine s-ar fi gândit că liceul nu e un loc oarecare ci devine acasă, cele câteva ore petrecute împreună în fiecare zi ne-au schimbat, ne-au maturizat, ne-au făcut să fim mai puternici pentru că nu am fost niciodată singuri. Fiecare clasă e specială, însă eu vreau să mulţumesc clasei mele, XII F (F de la fabulos, fantastic, fericit, ferm, frumos) pentru că aşa au fost anii alături de ei. Nu am fost perfecţi, dar am fost noi, cu certuri, cu vizite la direcţiune, cu copiat la teste, cu râsete, plânsete, banca din spate, majorate, un curcubeu de stări şi cu calmul celei mai bune diriginte. Nu pot să-mi imaginez liceul fără voi. Le mulţumim şi profesorilor care au devenit prietenii noştri. Am învăţat să iubesc, să am încredere în mine. Am învăţat că e bine să plângi şi că uneori petrecerile te ajută să treci peste dezamăgiri. Am învăţat că lucrurile se pot schimba într-o secundă şi trebuie să preţuim fiecare moment. Toată lumea să zâmbească, suntem absolvenţi”, a declarat Paula Iulia Georgeş.
Felicitări !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5