Felicitări ! Studentă la Academia de Muzică, Larisa Ştefania a adus momente de neuitat, alături de Anuţa Motofelea, la concursul „Vedeta populară” al Televiziunii Române

Momente emoţionante în cadrul emisiunii „Vedeta populară”, bistriţeanca Larisa Ştefania Varga impresionând juriul concursului Televiziunii Române atât prin repertoriul ales, cât şi prin ţinuta scenică deosebită, aşa cum purtau fetele altădată, cu cozi împletite (fără alte zorzoane) şi opinci, alături de un costum popular vechi.
Studentă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, la Pedagogie Muzicală, Larisa doreşte să devină o profesoară de canto tradiţional pentru a îndruma următoarele generaţii pentru păstrarea obiceiurilor din străbuni. „În ziua de azi copiii nu mai ţin la folclor şi e păcat pentru că avem tradiţii frumoase. Eu sunt cu muzica populară în casă de când mă ştiu”, a declarat Larisa. Mă bucur că în prezentarea ei a ales să fie însoţită de volumul „Riturile de trecere -Cultura tradiţională imaterială românească din judeţul Bistriţa-Năsăud" ( Vasile V. Filip și Menuț Maximinian), Ed. Şcoala Ardeleană. O carte despre tradiţii pe care o recomand tuturor tinerilor.
La prima probă, a interpretat balada „Lângă Someş la tri plopci”, Grigore Leşe spunând: „Te-ai prezentat foarte frumos. Sfatul meu este să te ţii de muzică. A fost foarte bine”. Niculina Stoican, la rândul ei, a declarat că i-au plăcut foarte mult inflexiunile vocale şi stabilitatea pe intonaţie. Scriitorul Mircea Dinescu: „E bine că ai luat-o pe linia uşor mai dramatică a cântecelor adevărate şi că nu te-ai lăsat furată de o chestie comercială”.
În proba a doua, Larisa a fost alături de Anuţa Motofelea, prezentată de Iuliana Tudor drept „moştenitoarea Valeriei Peter Predescu”. Împreună au cântat cunoscutul cântec năsăudean „Drag mi-i jocul pe la noi”, prestaţie apreciată de juriu. „Larisa are un glas frumos, cântă din suflet şi sper că a ajuns şi la inimile dumneavoastră”, a spus Anuţa Motofelea. „Mie îmi place foarte mult cum sună vocea ta, inflexiunile tale. A fost un moment frumos”, a declarat, în calitate de jurat, Cornelia Rednic. „Ai ceva absolut natural. Nu se simte că te forţezi, ceea ce este mare lucru pentru că nu poţi prin artificii muzicale să devii mare vedetă. Te-ai descurcat minunat, mi-ai plăcut foarte tare” – Mircea Dinescu. „Ai un timbru excepţional şi o uşurinţă de a cânta şi a face inflexiuni” – Niculina Stoican.
O felicităm pe Larisa pentru prestaţia avută, una foarte bine studiată, oglindind folclorul nostru curat şi-i dorim mult succes pe mai departe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5