Fonduri europene pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale Lucian Blaga. Primăria Bistriţa a semnat contractul de finanţare de peste 19 milioane lei!

Primăria Municipiului Bistrița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, Municipiul Bistrița” cod smis 120277, care se va derula în perioada 02.10.2018– 30.04.2020.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale din Municipiul Bistrița, în vederea creșterii gradului de participare la nivelul învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt reabilitarea/ modernizarea, echiparea și dotarea imobilului școlii având o suprafață de 1950 mp; reabilitarea/ modernizarea, echiparea și dotarea imobilului sala de sport având o suprafață de 590 mp; reabilitarea centralei termice având o suprafață de 32,70 mp și refacerea racordurilor și branșamentelor pentru asigurarea funcționalității investiției şi amenajarea curții și spațiilor verzi cuprinse în proiect cu o suprafață de 7190,30mp.

Proiectul este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională,  Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 - Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Autoritatea de management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

„Valoarea totală a proiectului este de 19.682.341,47 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 16.715.580,75 lei, valoarea eligibila nerambursabilă din bugetul național este de 2.556.501,59 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către Municipiul Bistrița, în valoare de 410.259,13 lei”, se arată în comunicatul semnat de primarul Ovidiu Creţu.

                                                                                                                                        

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5