A fost sărbătorită Ziua Mondială a Poştei
Poştaşii năsăudeni sunt implicaţi în multe activităţi cultural-artistice (simpozioane, expoziţii de pictură sau sculptură şi filatelice, lansări de carte, alte evenimente) pe lângă munca specifică pe care o fac cu multă exactitate, bucurie şi corectitudine, pentru care beneficiarii serviciilor lor le mulţumesc din tot sufletul.
O astfel de activitate s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, când au fost marcaţi 136 de ani de la înfiinţarea Uniunii Poştale Universale (UPU). Aşadar, în sala „Virgil Şotropa”, membrii Asociaţiei Culturale, Filatelice şi de Numismatică „Poşta Năsăudeană”, înfiinţată de dirigintele poştei, jr. Valer Petrehuş, sprijinit de colegii din subordine, au sărbătorit Ziua Mondială a Poştei, o acţiune la reuşita căreia s-a alăturat şi profesorul Radu Băeş, de la Grupul Şcolar Silvic Năsăud.
De la ora 11.00, elevii clasei a III-a, coordonaţi de învăţătoarea Adela Mureşan şi ai clasei a IV-a A, îndrumaţi de învăţătoarea Mariana Burduhos, de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, au vizitat expoziţia de pictură „Peisaje şi flori” cu lucrări semnate de Virginia Brănescu, expoziţiile permanente cu lucrări ale pictorilor Valer Gălan (Leşu) şi Nechita Bumbu (Nepos). Punctul culminant al evenimentului cu elevii a constat în introducerea lor în tainele activităţii poştei şi a poştaşilor, urmat de vizionarea expoziţiei de filatelie, când au primit explicaţii şi câte un plic cu timbre de la Mihai Lucian Valea.
De la ora 16.00 a venit rândul adulţilor care, după ce au admirat minunatele picturi ale doamnei Virginia Brănescu, expuse în Sala ghişeelor, au participat la lansarea Asociaţiei culturale, filatelice şi numismatice „Poşta Năsăudeană” – „Plicul” şi al revistei „Poştaşul”. Moderatori au fost Valer Petrehuş şi Radu Băeş, „părinţii” revistei asociaţiei gazdă. Un alt punct de pe „ordinea de zi”, mult aşteptat de cei prezenţi, a fost prezentarea de carte: „Versuri pentru vârsta a treia” a prietenului năsăudenilor, Dumitru Popiţan, despre care a vorbit autorul şi prof. Radu Băeş; „Dodecareflecţii” a Ravecăi Vlaşin, un volum de versuri apărut la Editura „Astra” Dej, şi volumele doamnei Virginia Brănescu „Rezonanţe acute” – poezie, „Cu sufletul în palmă”, „Din umbra amintirilor”- un album de familie, „Clipa”, „Capricii autumnale” şi „Bip pentru Lume-Lume!”, ediţia a II-a, toate volume de versuri. De asemenea, prezentă a fost şi Veronica Oşorheian cu „Nuntă ţărănească”, frumos ilustrată cu picturi ale lui Valer Gălan.
Manifestarea s-a încheiat cu o „socializare” la care au participat atât poştaşii sărbătoriţi, cât şi invitaţii.
Adaugă comentariu nou