Gabriel Lazany: Niciun medic care face gărzi nu va pleca cu un salariu sub 3000 euro. Nu cred că mai este necesar să se dea atenţii suplimentare!

         De la 1 martie, salariile angajaţilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ca de altfel din întregul sistem sanitar de stat, vor creşte substanţial. În acest context, ec. Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi-a exprimat speranţa că vor dispărea situaţiile în care actul medical va fi condiţionat de acordarea unor sume de bani sau a altor foloase.

         „De la 1 martie vor creşte şi salariile personalului medical. Eu cel puţin am speranţa să dispară orice practică de genul ăsta. (...) Pe noua lege a salarizării, medicii vor fi remuneraţi foarte bine. Salariile sunt mari, nu cred că mai este necesar să dea atenţii suplimentare, cel puţin din punctul meu de vedere, care nu sunt medic”, a punctat Lazany.

         Managerul SJU Bistriţa a dat ca exemplu veniturile pe care le poate obţine un medic primar de gradaţia a V-a. Acesta va avea un salariu de încadrare de aproximativ 16.700 lei, la care se adaugă sporurile de secţie, gărzile. „Părerea mea este că nu va fi medic, care face gărzi, care să meargă acasă sub 3000 euro. Eu cred că deja sunt salarii la nivel de vestul Europei. Dacă scazi cheltuielile pe care le ai acolo, în Germania, trăieşti în România la urma urmei şi salariile sunt pe măsură”, a mai spus Gabriel Lazany.

         Managerul spitalului a spus că modul de a-ţi arăta aprecierea sau recunoştinţa faţă de un cadru medical – un buchet de flori, o cutie de ciocolată – nu este un fapt condamnabil, însă este inacceptabil să condiţionezi actul medical de primirea anumitor foloase.

 

Comentarii

27/02/18 14:37
Georgeta Frunză

Daca tot spuneți că o să aibă medicii noștri salariile așa de mari ar putea să nu mai i-a șpagă și să vorbească mai frumos cu pacienţii pentru că pe secţia de primire urgenţe sunt unele doamne doctor care vorbesc foarte urât cu pacienţii. Spun acest lucru pentru că soacra mea a trecut prin această experienţă neplăcută ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5