George Ruscău (Heniu Prundu Bârgăului): Anul viitor atacăm titlul de campioană la fotbal feminin. Selecţionerul Naţionalei este consultantul nostru

George Ruscău, preşedintele echipei de fotbal feminin Heniu prundu Bârgăului, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că selecţionerul Naţionalei de senioare,  Mirel Albon, este consultant al clubului, pentru sezonul competiţional 2020-2021 propunându-se atacarea titlului de campioană. Acesta i-a avut alături pe antrenorul Călin Svoboda, de altfel secundul Naţionalei Under 17, şi pe jucătoarea Diana Grecu, convocată la echipa României.

          George Ruscău a anunţat că echipa tocmai s-a întors din Monzon (Spania), unde a participat în premieră la un turneu internaţional de pregătire, alături de echipe locale, invitaţia spaniolilor venind pe fondul rezultatelor bune obţinute anul trecut, şi anume locul III în campionat, performanţă pe care o mai obţinuse şi în 2015. „Încercăm să facem o colaborare cu domnul Mirel Albon, antrenorul echipei Naţionale, care va fi din această iarnă consilierul tehnic. Încercăm să mai aducem ceva jucătoare, atacăm, dacă se poate spune aşa, din ediţia viitoare, titlul din România. Ar fi ceva benefic pentru zona noastră, pentru administraţia locală din Prundu Bârgăului, deoarece o echipă „de la ţară”, din mediul rural, ar ajunge să câştige un titlu sau Cupa României”, a menţionat preşedintele clubului bârgăuan.

          În prezent, ACS Prundu Bârgăului se află pe locul VI, sperând ca la finalul sezonului să urce pe podium. Obiectivul rămâne şi Cupa României, acolo unde formaţia noastră va întâlni pe Vasas Femina Odorhei în sferturi, în 28 februarie.

          Antrenorul Călin Svoboda a precizat că pregătirea a fost reluată din 4 ianuarie, iar ulterior echipa a participat la turneul din Spania. În perioada 21-29 ianuarie este programat un cantonament la Colibiţa, apoi fiind antamate 4-5 partide amicale, până la partida din Cupa României. În ceea ce priveşte lotul, merită amintit că 9 din cele 18 jucătoare sunt convocate la echipele naţionale, la Under 17, 19 şi senioare.

          „Ca lot, cu transferurile pe care le-am făcut, am trei jucătoare cu experienţă, plus o revenire, de lot naţional, Andreea Corduneanu, cu experienţă internaţională. Am transferat-o în această pauză şi pe Laura D. de la Baia Mare, cu selecţii la lotul naţional, pe Beea Ambrus de la Ladies Târgu Mureş, plus revenirea Adelinei Rus. Încercăm aducerea unei jucătoare pentru finalizare, care să facă diferenţa. Suntem acoperiţi pe toate posturile, mai puţin pe cel de portar unde încercăm să aducem o jucătoare care să ne asigure liniştea”, a mai spus Svoboda.

          Nu în ultimul rând, jucătoarea Diana Grecu a precizat că s-a acomodat foarte bine la Prundu Bârgăului, unde se simte ca într-o familie, sperând că obiectivele clubului vor putea fi îndeplinite. 

Comentarii

17/01/20 15:55

Multa bafta mai departe!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5