Adina Rognean, de la Heniu Prundu Bârgăului, convocată la Naţionala de fotbal feminin!

ACS Heniu Prundu Bârgăului scrie istorie din nou. Jucătoarea lui ACS Heniu Prundu Bârgăului, Adina Rognean, a fost convocată în premieră la Naționala României pentru meciul cu Belgia, din 31 august, din preliminariile Campionatului Mondial din 2019.

În vârstă de 24 de ani, Adina este prima fotbalistă formată de clubul de pe Valea Bârgăului, care are onoarea să îmbrace tricoul echipei naționale.

„Nici nu știu ce să zic. Sunt uimită și, sincer, am ceva emoții”, a declarat Adina Rognean. De cealalătă parte, antrenorul Călin Svoboda a precizat că este un moment de mare bucurie pentru club și „o dovadă că munca și seriozitatea au până la urmă și răsplată”.

Adina a început fotbalul în 2013, an în care a luat ființă echipa feminină din cadrul clubului ACS Heniu, ajutând la promovarea formației  în Superligă (actuala Liga 1), după primul sezon, și la obținerea celei mai bune performanțe din campionat, locul 3 în stagiunea 2014-2015. După doi ani petrecuți la Navobi Iași, Rognean, care joacă în general atacant de bandă, a revenit în martie 2018 la ACS Heniu. Ea a avut o prestație remarcabilă în semifinala din Cupa României contra lui Vasas Odorhei, marcând singurul gol al echipei în timpul regulamentar și un altul la loviturile de departajare, ACS Heniu calificându-se în premieră în finala competiției.

„Felicitări Adina! Suntem mândri de tine, îți ținem pumnii și îți urăm mult succes! Felicitări antrenorilor tăi și administrației din Prundu Bârgăului care susține sportul! Felicitări Doru Crișan”, a transmis şi preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

*** 

Altfel, conducerea clubului Heniu Prundu Bârgăului a reușit să transfere în această vară patru jucătoare. Este vorba despre Daniela Mateş, Iulia Zamfir, Mihaela Merlan și Anastasia Sivolobova (foto, de la stânga la dreapta).

Mateș joacă pe postul de fundaș dreapta și vine de la campioana României, Olimpia Cluj, fiind totodată componentă a naționalei Under 19 a României, alături de Zamfir, care a jucat la Navobi Iași, putând evolua și în apărare, și la mijlocul terenului.

Merlan e una dintre cele mai talentate și mai promițătoare jucătoare din România. Mihaela a venit de la CSȘ Târgoviște, echipă în tricoul căreia a câștigat Cupa României în această vară după o finală cu actuala echipă, ACS Heniu Prundu Bârgăului, un meci la finalul căruia a fost desemnată cea mai bună jucătoare! Mitzy, așa cum o alintă coechipierele pe Mihaela Melan, acoperă orice post în banda dreaptă, fiind o fotbalistă recunoscută pentru acțiunile sale în viteză și pentru capacitatea sa de efort.

Sivolobova joacă pe postul de mijlocaș, fiind totodată o componentă a naționalei Republicii Moldova.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5