Grupuri de acţiune locală, în şase comunităţi de romi din Bistriţa-Năsăud

*Neia Lăcătuş reia îndemnul: trimiteţi-vă copiii la şcoală!

Experţii locali romi din Regiunea de Nord-Vest s-au întâlnit la Cluj-Napoca, în cadrul unui atelier de lucru, reuniunea fiind organizată sub înaltul patronaj al Uniunii Europene, Guvernului României, Partidei Romilor Pro-Europa, Agenţiei Naţionale pentru Romi şi Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Seminarul este integrat în proiectul „Reţeaua naţională a experţilor naţionali romi, mecanism de sprijin în implementarea măsurilor de incluziune socială a romilor, grup vulnerabil supus excluziunii sociale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale.

Reuniunea a abordat teme care vizează rolul experţilor locali asupra îmbunătăţirii vieţii în comunităţile de romi, noua strategie de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2012-2020 şi identificarea şi prioritizarea la nivel regional a problemelor comunităţilor de romi.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidei Romilor, filiala judeţeană a fost reprezentată de liderul Emil Neia Lăcătuş şi de cei şase experţi locali pe probleme de romi din Reteag, Rodna, Dumitriţa, Silivaşul de Câmpie, Livezile şi Teaca. Experţii locali pe probleme de romi din judeţul nostru au prezentat stadiul derulării proiectului în comunităţile pe care le reprezintă, în sensul că, în cele şase localităţi au fost constituite sau sunt pe cale de constituire grupuri de iniţiativă locală (GIL) şi grupuri de lucru locale (GLL).

„Aceste ateliere de lucru, modul în care s-au derulat lucrările acestui seminar, mă fac, din nou, să fac apel către toate familiile de romi: trimiteţi-vă copiii la şcoală! Este atât de important să ai carte, nici nu ştiţi, cât de importantă este educaţia pentru etnia noastră”, a spus preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, Emil Neia Lăcătuş, în cadrul lucrărilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5