Împăduriri de primăvară cu Tăşuleasa Social. Destinaţia: satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor

Foto: Roxana Suci

Împăduririle de primăvară cu Tăşuleasa Social continuă. De data aceasta, în satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor. Încă 10.000 de puieţi plantaţi şi 350 de voluntari implicaţi.

,,E întotdeauna uimitor să vezi cum locul viran plin de buruieni şi bolovani pe care nu-ţi făcea plăcere să îl priveşti cu doar câteva ore în urmă, se transformă, sub mâinile voluntarilor, într-o pădure nouă, de toată frumuseţea. Asta s-a întâmplat şi sâmbătă, 20 aprilie, în comuna Dorna Candrenilor, localitatea Poiana Negrii, unde Asociaţia Tăşuleasa Social a coordonat a treia acţiune de împădurire din această primăvară. Astfel, cei 350 de voluntari au plantat 10.000 de puieţi de molid şi larice pe 2,5 hectare de teren. Am ajuns la 208.000 de puieţi plantaţi în nouă ani de când am început acest tip de activitate din care un număr record de 32.000 doar în această primăvară. Le mulţumim tuturor voluntarilor şi reprezentanţilor Ocolului Silvic Dorna şi Primăriei Dorna Candrenilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu, care i-a îndemnat pe tineri să revină în timp să vadă cum cresc puieţii plantaţi de ei.

,,E un proiect în care cred şi de care ţara are nevoie, în care merită investit timp şi energie. Aş veni de oriunde pentru acţiuni de acest gen, nu doar din Franţa cum s-a întâmplat acum",  a precizat Răzvan Anton, grafician.

,,Un lucru care mi-a venit brusc în minte în timp ce plantam şi pe care l-aş sublinia e nu doar că facem un lucru bun pentru mediu. Lângă aceşti tineri am simţit că plantăm nu doar copaci, ci şi ceva în mintea lor, o sămânţă care va creşte şi pe care ei o vor transmite mai departe familiilor, prietenilor. Vor pleca de aici cu conştiinţa faptului că au produs o transformare. Din punctul meu de vedere, legătura între plantarea unor copaci şi viitorul lor personal, e cea a unei proiecţii în viitor. Nu e doar o speranţă, ci garanţia că au pus bazele pentru ceva stabil",  a menţionat Deborah Buckley, voluntar.

,,Recompensa e când vezi la final puieţii ridicându-se dintre cioturile de copaci şi emoţia vine din faptul că o mână de oameni a reuşit să adune de treizeci de ori mai mulţi oameni decât ei şi să redea viaţa acelui loc. Mi se pare extraordinar ceea ce fac cei de la Tăşuleasa Social şi mi-as dori să văd că se întâmplă cât mai multe activităţi de acest gen în toată ţara”, a spus Crina Niţă, voluntar Coca - Cola HBC România.

La acţiune au participat angajaţii fabricii de apă Dorna, angajaţi ai Coca-Cola HBC România, copii şi tineri din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Bistriţa, Bucureşti, Cluj, Sângeorz- Băi, Iaşi, Bacău, alături de voluntari care au venit din alte părţi ale lumii special pentru această acţiune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5