Investiţiile din fonduri europene şi guvernamentale continuă la Năsăud! Vezi ce proiecte încep sau se încheie în acest an!

Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin,  anunţă că proiectele de investiţii finanţate din fonduri europene şi guvernamentale continuă la Năsăud. Câteva proiecte vor fi finalizate în acest an, pentru altele va începe execuţia propriu-zisă.

         Astfel, în 2021 se vor încheia lucrările la proiectul de „Modernizare drumuri agricole în oraşul Năsăud” (PNDR), dar şi la proiectul de „Eficientizarea energetică a Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud” (POR), la podul cu o bandă de circulaţie peste râul Someşul Mare în cartierul Luşca şi cel de modernizare străzi (PNDL 2).

         Anul acesta vor începe lucrările de reabilitare, modernizare şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Năsăud şi a infrastructurii urbane adiacente, dar şi la proiectul „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe în oraşul Năsăud”, la proiectul „Creşterea mobilităţii urbane în oraşul Năsăud”, pentru partea de modernizare de străzi, în licitaţie fiind şi depoul pentru autobuzele electrice. Se lucrează la proiectul de reabilitare şi dotare pentru Centrul de zi pentru persoane vârstnice şi unitate de îngrijire la domiciliu, în implementare fiind şi proiectul „Servicii sociale pentru seniorii comunităţii năsăudene”.

         Nu în ultimul rând,  o prioritate rămâne şi realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice aferente pentru „Varianta de ocolire a oraşului Năsăud” în vederea obţinerii unei finanţări europene.

         Merită amintită şi obţinerea unei finanţări  europene de către Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” în parteneriat cu Primăria Năsăud pentru creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare CoVid-19.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5