Ioan Oltean, despre ajutoarele de minimis: “În 5 minute şi 41 secunde au reuşit să fure 120 milioane euro”

Partidul Democrat Liberal a cerut anularea sesiunii de depunere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor de minimis şi reluarea procedurii într-o transparenţă totală, dar şi demiterea ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a anunţat deputatul Ioan Oltean. Acesta a menţionat că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul Finanţelor Publice poate fi apreciat drept  “o hoţie premeditată”, pentru că nu ar fi fost posibilă depunerea on-line a 600 de proiecte în doar cinci minute.

          “După ce sesiunea de depunere a proiectelor a fost amânată de trei ori, din considerente cunoscute doar de către Ministerul Finanţelor, probabil nu erau pregătite toate strategiile pentru a se asigura depunerea de proiecte doar de către cei susţinuţi de actuala Putere,  iată că în 28 august, Ministerul Finanţelor decide ca la 8.30 să înceapă sesiunea de depunere on-line a proiectelor pentru acest ajutor extrem de important pentru IMM-uri. Întregul proces de depunere  a durat 5 minute şi 41 secunde, timp în care au trebuit să fie depuse cel puţin 600 de proiecte pentru epuizarea sumei de 500 milioane lei, adică 120 milioane de euro. (…) Este imposibil, oricât de rapid ar fi sistemul on-line, oricât ar fi de perfecţionat, să se depună în această perioadă un număr aşa mare de proiecte”, a menţionat parlamentarul  democrat-liberal.

          Deputatul Ioan Oltean a adăugat că “PDL apreciază că întreaga sesiune de depunere a acestor proiecte a fost o mascaradă, o hoţie premeditată de către actuala guvernare şi implicit de conducerea Ministerului de Finanţe”.

          “A fost o hoţie care s-a derulat pe parcursul a 5 minute şi 41 secunde, vă daţi seama cât de perfecţionaţi sunt în hoţie şi în furt. În 5 minute şi 41 secunde au reuşit să fure 120 milioane euro”, a punctat liderul PDL BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5