Ioan Oltean: Nu am în momentul acesta o iniţiativă legislativă precisă. Iniţiatorul principal este Guvernul

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că nu are pregătită vreo iniţiativă legislativă pe care să o prezinte în campania electorală. ,,Iniţiatorul principal este Guvernul. De aceea principala mea preocupare este să ajungem la guvernare”, a subliniat Oltean.

,,Eu nu am în momentul acesta o iniţiativă precisă, nu vreau să vin şi să mă bat cu pumnul în piept pe chestiunea aceasta. De aceea principala mea preocuparea este să ajungem la guvernare. Vreau să vă spun următorul lucru, ca să fie lucrurile foarte clare: iniţiatorul principal este Guvernul, el este cel care iniţiază, cel care vine şi face propuneri sau are iniţiativă legislativă. Parlamentarii au acest drept, dar nu vreau acum să vin şi vă enumăr eu. Cel care iniţiază, care trimite în Parlament spre adoptare legea este Guvernul. Parlamentul le adoptă, dar Guvernul le trimite, Guvernul este cel care vine cu 99% din proiecte”, a precizat Ioan Oltean.

El a mai spus că ,,mai important decât iniţiativele legislative este ca parlamentarul să fie prezent în plen când se dezbat legile”.

Ioan Oltean candidează pentru un nou mandat în Colegiul 3 Camera Deputaţilor. Oltean este cel mai longeviv parlamentar din Bistriţa-Năsăud care nu a ratat niciun legislativ din 1990 până în prezent. Între 1996 şi 1998, el a fost ministrul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului din partea PD. Între 2000 şi 2004, Ioan Oltean a fost preşedintele Comisiei de administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic în Camera Deputaţilor, între 2004 şi 2007 a deţinut funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor fiind membru în Biroul Permanent, iar din septembrie 2007 deţine funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]