Ioan Ţintean: Am cerut protocol de colaborare cu PSD. Cu Radu Moldovan nu am avut nicio problemă, dar politica se face pe voturi
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă că, a cerut conducerii centrale a ALDE să reînnoiască protocolul de colaborare cu PSD, în care să fie precizate foarte clar anumite aspecte ce ţin inclusiv de alegerile locale, pentru că, dincolo de buna înţelegere cu liderul PSD, Radu Moldovan, politica se face pe voturi.
„Le-am cerut ca, dacă stăm în alianţă, să facem protocol, pentru că atunci ştiu pentru ce stau. Mă umplu de farmec, dar ştiu pentru ce, adică şi primarii mei fac protocol, ştiu că în Sânmihaiu de Câmpie am numai eu candidat şi în Joseni are numai el candidat. Vorbesc de PSD, pentru că eu cu Radu nu am o problemă şi cred că aşa un parteneriat lung nu ştiu dacă mai este în vreun judeţ. Din 2011 până acum sunt ceva ani şi nu ne-am certat amândoi niciodată, dacă am avut disensiuni am tot povestit până am găsit o soluţie de mijloc. Nici eu, nici el nu avem plângeri în parteneriatul nostru – PNL-PSD, ALDE-PSD – dar politica este pe voturi”, a declarat Ioan Ţintean.
Citiţi şi:
- Ionuț Cifor, primar al comunei Șieu!
- Ioan-Sebastian Cifor-Tiniș, actualul primar interimar al comunei Șieu, şi-a depus candidatura pentru alegeri. El este propunerea ALDE-PSD
- Radu Cârcu va fi validat de instanţă, în CL Sângeorz Băi. Sincopele au fost depăşite la ALDE
- Ioan Ţintean: Aştept ca Radu Cârcu să-şi depună, onorabil şi principial, mandatul de consilier
- Preşedintele Radu Moldovan: Am încredere că Ionuţ Cifor va fi un primar foarte bun!
Comentarii
Scorul inregistrat la alegerile europarlamentare trebuie interpretat ca un rezultat politic, dat fiind faptul că la acest tip de scrutin au fost votate liste de candidati propuse de partide. Chiar dacă au candidat separat, cei din ALDE au fost perceputi de electorat ca făcand parte din barca PSD, ceea ce i-a tras in jos. Din păcate, ALDE nu a inteles că alianta cu PSD este dăunătoare pentru ei, desi la fel s-a intamplat si in 2014, cu PNL, cand partidul condus atunci de Crin Antonescu era in alianta numită USL. Atunci nu exista ALDE, iar PNL a obtinut la europarlamentare un scor de sub 15%, comparativ cu tinta avută de minim 20%. Un vechi proverb spune ca “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.” Se pare că ALDE nu a invătat nimic din moment ce partidul lor practic nu mai există, iar ei se mai gandesc la protocoale de colaborare cu PSD.
Adaugă comentariu nou